Kaupungin toimialat ja liikelaitokset ovat aktiivisia edistämään kestävyysnäkökulmia, erityisesti ekologista kestävyyttä on pystytty edistämään systemaattisesti toimialoilla ja liikelaitoksissa. Kaupunginkanslian viestintä vastaa kokonaisvaltaisesti kestävän kehitykseen ja SDG-tavoitteisiin liittyvästä viestinnästä.
Alla olevassa kuvassa on esitetty kaupungin keskeisten ohjelmien ja strategioiden suhdetta SDG-tavoitteisiin. SDG-tavoitteet eivät ole vielä läpileikanneet ohjelmien ja strategioiden suunnittelua niin, että ne suoraan näkyisivät ohjelmissa ja strategioissa, mutta silti SDG-tavoitteita edistetään melko laaja-alaisesti. Erityisesti painottuvat SDG:t 3, 4, 8, 9, 10 ja 11.
Tulevaisuudessa SDG-tavoitteiden integrointia kaupungin strategiaan, talouden ja toiminnan suunnitteluun ja käytännön toimintaan tulisi edelleen edistää.

Tässä raportissa SDG-tavoitteiden toimeenpanon tarkastelu on laajennettu koko kaupunkikonserniin. Syksyllä 2020 selvitettiin osana opinnäytetyötä Helsingin kaupungin tytäryhteisöjen kestävän kehityksen tuntemusta ja toimeenpanoa. Kuvassa on SDG-tavoitteet, jotka on tunnistettu keskeisimmiksi tytäryhteisöjen toiminnassa.
Agenda 2030 -tavoitteet ovat suhteellisen tuttuja monelle, mutta niiden sisällyttämistä toimintaan ja käyttöä työkaluna ei ole juurikaan tunnistettu. Tytäryhteisöjen toiminnassa korostui etenkin kestävän kehityksen ekologinen näkökulma.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksia on Helsingissä tehty 1 002 kappaletta. Suurin osa sitoumuksista on yksityishenkilöiden tekemiä. Lisäksi yli 100 yritystä, 20 koulua ja oppilaitosta sekä yli 40 kansalaisjärjestöä ja etujärjestöä on tehnyt sitoumuksen Helsingissä.