Siirry suoraan sisältöön

Yhteenveto ja mittarit

Olemme koonneet vuoden 2023 kestävän kestävän kehityksen vapaaehtoisen paikallisraportin (Voluntary Local Review, VLR:n) yhteenvedon, mittarit, suositukset ja strategiajohtamisen näille sivuille.

Yhteenveto

Helsinki onnistuu vaihtelevasti kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa: toiset tavoitteet on jo nyt saavutettu, kun taas erityisesti ekologiseen kestävyyteen liittyvien tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan ponnisteluja. Täällä voit tutustua tiivistetysti jokaisen tavoitteen tilanteeseen Helsingissä.

Lue yhteenveto

Mittarit

Olemme koonneet kaikki yli 60 kestävän kehityksen mittaria, joilla seuraamme tavoitteiden saavuttamista Helsingissä. Mittareista selviävät niiden lähteet ja viimeaikainen kehityksen suunta.

Mittareihin

Strategista kestävyysjohtamista

Helsingissä on tehty paljon töitä, jotta YK:n kestävän kehityksen tavoitteet saataisiin sidottua osaksi Helsingin kaupunkistrategiaa ja päivittäistä kaupungin toimintaa. Täällä voit tutustua siihen, millä tavoin kestävä kehityksen edistystä on sidottu kaupunkikonsernin toimintaan.

Lue strategisesta kestävyysjohtamisesta

Suositukset

Kestävän kehityksen arvion pohjalta kaupungin asiantuntijat ovat nostaneet huomioita ja toimenpiteitä, jotta kestävän kehityksen tavoitteet saataisiin toteutumaan Helsingissä. Esimerkiksi ristiriitaisten tavoitteiden sovittamisen työssä on kehityttävä ja hiilineutraalisuustoimia lisättävä.

Lue lisää suosituksista