Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara sekä Helsingin kaupunki isännöivät 14.–17. kesäkuuta kansainvälistä International Social Housing Festival (ISHF) -tapahtumaa. Tapahtuma kutsuu kansainvälisiä asumisen asiantuntijoita tutustumaan Helsingin asumisen ratkaisuihin.
Helsingissä on saatu näkyviä tuloksia alueiden eriarvoistumisen torjumisessa asuntopolitiikan keinoin.
Muun muassa asumismuotojen sekoittaminen alueilla, onnistuneet ponnistukset asunnottomuuden vähentämiseksi, kaupungin vahva maanomistus sekä oma asuntorakennuttaja herättävät ihailua kansainvälisissä yhteyksissä.
Kävelykierroksia, työpajoja, näyttelyitä
ISHF-tapahtuman teema on sosiaaliseen asuntotuotannon rooli sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän kaupungin luomisessa. Tapahtuman runsas ohjelma sisältää erilaisten kotimaisten sekä kansainvälisten toimijoiden järjestämiä luentoja, työpajoja, näyttelyitä ja tutustumiskäyntejä.
Helsingin kaupunki järjestää esimerkiksi seminaareja ja opastetut kävelykierrokset Jätkäsaareen sekä Mellunmäkeen. Tapahtuma on englanninkielinen ja kaikki ohjelma järjestetään vain englanniksi.
Festivaaliin osallistuvat kansainväliset asumisen toimijat esittäytyvät tapahtuman aikana Helsingin kaupungintalon aulan tapahtumatorille levittäytyvällä messualueella.
Ilmoittautuminen auki
Tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan aina sen alkamiseen saakka. Festivaali on myös mahdollisuus verkostoitua sosiaalisen asumisen alan kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tapahtumaan on jo ilmoittautunut lähes 400 osallistujaa yli 30 eri maasta.
Lue lisää
tapahtuman ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan
Festivaalia järjestää Housing Europe -järjestö, johon kuuluu tuetun asumisen toimijoita 25 Euroopan maasta. Festivaali on järjestetty aiemmin Lyonissa ja Amsterdamissa.
Helsinki on julkaissut festivaalia silmällä pitäen esittelyn kaupungin asuntopolitiikan historiasta. Teos valottaa helsinkiläisen asumisen ja asuntopolitiikan kehitystä 1940-luvulta lähtien, mutta antaa myös käsityksen nykyisistä asuntopoliittisista linjauksista. Teosta on elävöitetty valokuvilla Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista.
Lue verkossa: Helsingin
asuntopolitiikka – Historiallinen katsaus ja nykytilanne