Siirry suoraan sisältöön

Kestävä kehitys

Helsingissä palvelut pelaavat ja luonto on lähellä – useimmille kaupunkilaisille Helsinki onkin se maailman paras paikka asua, työskennellä ja elää omannäköistä elämää. Monien arki on kuitenkin toisenlaista. Jotta Helsinki kehittyisi entistäkin tasa-arvoisemmaksi ja onnellisemmaksi kaupungiksi asua, on tärkeää tarkastella kaupunkikehityksen kestävyyttä monesta näkökulmasta – niin ihmisten, ympäristön kuin taloudenkin.

Mitä on kestävä kehitys?

Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti sekä paikallisesti kaupungeissa ja kunnissa tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Kehitys ei voi olla kestävää, ellei luonnonvarojen rajallisuutta ja järkevää käyttöä huomioida samalla.

Lue lisää kestävästä kehityksestä

Kestävä Helsinki

Helsinki on haastavista olosuhteista huolimatta pystynyt toimeenpanemaan kestävän kehityksen tavoitteita strategiassaan. Tehtävää kuitenkin vielä riittää.

Lue pormestari Juhana Vartiaisen esipuhe

Kolmas kestävän kehityksen arvio

Helsingin kaupunki on sitoutunut vuosien 2021–2025 strategiassaan Kasvun paikka YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen ja arvioimiseen. Helsinki on tehnyt vapaaehtoiset kestävän kehityksen arviot (VLR eli Voluntary Local Review) vuosina 2019 ja 2021. Vuonna 2023 kestävän kehityksen arvio on osa kaupungin strategian puoliväliarviointia.

Lue lisää Helsingin kestävän kehtyksen arviosta

Kestävän kehityksen raportti 2019

Helsingin kaupungin ensimmäinen vapaaehtoinen kestävän kehityksen toimeenpanoraportti (Voluntary Local Review, VLR) luovutettiin YK:lle vuonna 2019.

Agendasta teoiksi 2019

Kestävän kehityksen raportti 2021

Helsingin kaupungin toinen kestävän kehityksen toimeenpanoraportti valmistui ja luovutettiin YK:lle 2021.

Agendasta teoiksi 2021