Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurin kummilapsissa mukana jo tuhansia perheitä – vuonna 2022 syntyvien kummeina aloittavat uudet kulttuuritoimijat 

13.12.2021

Helsingin kaupungin lapsiperheille suunnattu maksuton kulttuuripalvelu, Kulttuurin kummilapset, on saavuttanut suuren suosion helsinkiläisten perheiden keskuudessa. Kulttuurin kummilapsissa on mukana jo lähes 5700 lapsiperhettä. Vuonna 2021 syntyneiden lasten perheitä on mukana reilu 2400 ja vuonna 2020 syntyneiden perheitä lähes 3300.

Vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina aloittavat Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksissa toimivat Tanssin talo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Kaapelimuseot, joihin kuuluvat Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo ja Hotelli- ja ravintolamuseo. Kummilapset perheineen pääsevät viettämään ikimuistoisia hetkiä tanssin, sirkuksen, teatteri- ja valokuvataiteen sekä ruokakulttuurin parissa.

”Kulttuurin kummilasten perheiltä saamamme palaute on ollut koskettavaa ja siitä näkyy, että yhteiset kiireettömät ja lämminhenkiset hetket kulttuurin parissa ovat olleet perheille erittäin merkityksellisiä ” kertoo Helsingin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

Kulttuurikummeina vuonna 2021 syntyneille helsinkiläisvauvoille toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Nukketeatteri Sampo, Teatteri ILMI Ö., Svenska Teatern ja Q-teatteri. Vuonna 2020 syntyneiden helsinkiläisten lasten kummi on Helsingin kaupunginorkesteri.

Vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyvät Helsingissä asuvat lapset voi ilmoittaa mukaan Kulttuurin kummilapsiksi osoitteessa https://kummilapset.hel.fi/fi/home
  

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille lapsiperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, joka kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen kummilasten kehitysvaiheen mukaan räätälöityyn kulttuuritapahtumaan. Tapahtumat ovat maksuttomia, ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.