Siirry suoraan sisältöön

Älykkäät, vihreät ja kestävät yhteisöt komissaari Thierry Bretonin ja EU-kaupunkien johdon tapaamisen aiheena

02.12.2021

Euroopan komission sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton tapaa kestävää digitaalista kehitystä tukevien Living-in.EU- ja Intelligent Cities Challenge -verkostojen jäsenkaupunkien pormestareita ja kaupunginjohtajia keskustellakseen vihreästä ja digitaalisesta muutoksesta sekä kaupunkien ja yhteisöjen sosioekonomisesta muutoskyvystä. Paneelikeskustelujen muodossa järjestettävä tapahtuma toteutetaan torstaina 2. joulukuuta 2021.

Helsingin edustajana tilaisuuteen osallistuu pormestari Juhana Vartiainen.

–  Helsingissä esimerkiksi datastrategian perusta liittyy laajaan ajattelutavan muutokseen kohti ihmislähtöistä tiedon hyödyntämistä. Uskomme lisäksi vahvasti yhteistyöhön ja ekosysteemien tapaan tehdä asioita – tämän vuoksi myös EU-tasoiset hankkeet ja toimenpiteet ovat tärkeitä. Helsingin kaltaisten digiajan edelläkävijäkaupunkien tulee tukea kaupunkeja, joilla on edessään enemmän työtä yhteisten eurooppalaisten tavoitteidemme saavuttamiseksi, pormestari Vartiainen summaa.

Komissaari Bretonin ja kaupunkien vuoropuhelu toteutetaan kahdessa paneelikeskustelussa, joista ensimmäinen keskittyy paikallisen talouden ja yhteiskunnan vihreän ja digitaalisen muutoksen suunnitteluun ja toteuttamiseen, innovaatioiden ja teknologian rooliin, paikallisiin vihreisiin sopimuksiin sekä työvoiman kehittämiseen ja uudelleenkouluttamiseen. Toinen paneelikeskustelu käydään teknologian mahdollisuuksista, datan hallinnasta kaupungeissa ja paikallisten digitaalisten kaksosten käytöstä tiedolla johtamisessa. Helsingin pormestari osallistuu jälkimmäiseen keskusteluun.

Tilaisuus järjestetään hybridimuodossa, osin Brysselissä, osin verkossa. Keskustelua voi seurata suorassa Youtube-verkkolähetyksessä englanniksi tai ranskaksi 2. joulukuuta Suomen aikaa kello 15.30–17.30.

Lisätietoja:

Tarkka ohjelma (englanniksi): Smart, Green and Resilient Cities and Communities – Dialogue between EU Mayors and the Commission
Youtube-lähetys (englanniksi): Smart, Green and Resilient Cities and Communities – Dialogue between EU Mayors and the Commission
Youtube-lähetys (ranskaksi): Villes et communautés intelligentes, vertes et résilientes

Living-in.EU
Intelligent Cities Challenge (ICC)

Kuva: Living-in.EU