Siirry suoraan sisältöön

Amsterdamista kunta- ja yritysjohdon ryhmä Helsingin-vierailulla – kiinnostuksen kohteena muun muassa kaupunkikehittäminen, startup-kenttä ja ilmastotyö

11.04.2022

Helsingissä vierailee 10.–12. huhtikuuta noin 60 henkilön delegaatio Amsterdamista. Ryhmä koostuu Amsterdamin kaupungin johdosta ja virkamiehistä, kaupunkimarkkinointiyhtiö Amsterdam&Partnersin väestä, yritysedustajista sekä Amsterdamin lähikuntien pormestareista. Amsterdamin pormestarin esteen vuoksi ryhmän vetäjänä toimii apulaispormestari Egbert de Vries.

Kaupungintalolla tänään järjestetyssä ohjelmaosuudessa kuultiin puheenvuorot pormestari Juhana
Vartiaiselta
, elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkinevalta ja ilmastoyksikön päällikkö Kaisa-Reeta Koskiselta. Sisällöissä avattiin muun muassa Helsingin kaupunkikehittämistä, kaupungin elinkeinopoliittisia painopisteitä, kaupungin yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten yritysten kanssa sekä Helsingin ilmastotyötä.

Yhteistyö muiden edelläkävijäkaupunkien kanssa on entistäkin tärkeämpää koronapandemian palautumis- ja jälleenrakennusvaiheessa. Tavoitteena on kaupunkimme kasvun mahdollistaminen ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Helsinki haluaa toimia kaupunkikehittämisen suunnannäyttäjänä, mutta toisaalta myös oppia muilta. On siten hienoa, että Amsterdamin kaltainen innovatiivinen kaupunki on valinnut Helsingin opintomatkansa kohteeksi, pormestari Vartiainen sanoo.

Kolmipäiväisen vierailunsa aikana ryhmä tutustuu muun muassa startup-keskittymä Maria 01:een, pelialan toimijoihin kuten Supercelliin, Neogamesiin ja Aalto Gamersiin sekä kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtuma Slushiin, tietoturva- ja kyberturvallisuusyhtiö WithSecureen ja perinteikkääseen suomalaiseen Fiskars-brändiin. Lisäksi ryhmä perehtyy Helsingin asukasyhteiskehittämiseen keskustakirjasto Oodissa sekä Helsingin maanalaisen rakentamisen historiaan ja vasta-avattuun Maanala-näyttelyyn taidemuseo Amos Rexissä.

Vierailuohjelman suunnitteluun osallistui Helsingin
kaupunginkanslia ja kaupungin omistama kaupunkimarkkinointi- ja invest in
-yhtiö Helsinki Partners.

Lisää aiheesta

Amsterdam&Partners (vain englanniksi)
Helsinki Partners (vain englanniksi)

Kuva: Paavo Jantunen