Siirry suoraan sisältöön

Apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui kohtuuhintaisen asumisen merkityksestä ja pandemian vaikutuksista eurooppalaisen kohtuuhintaisen asumisen verkkotapahtumassa

16.06.2021

Apulaispormestari Sanna Vesikansa osallistui Housing Europen järjestämään paneelikeskusteluun Social Housing Film Festival -verkkotapahtumassa keskiviikkona.

”Kohtuuhintainen asuminen on keskeistä yhteiskunnan toimivuuden kannalta myös pandemian kaltaisissa kriiseissä, jolloin monen kaupunkilaisen työ ja toimeentulo ovat muuttuneet nopeasti. Myös asunnottomuuden vähentämisen työn jatkaminen on erittäin tärkeää. Pandemia-aikana kodin viihtyisyyden merkitys on kasvanut ihmisten elämässä”, Vesikansa sanoi puheenvuorossaan.

Samalla Vesikansa toivotti kaikki yleishyödyllisestä asumisesta kiinnostuneet tervetulleeksi Helsinkiin kesäkuussa 2022, jolloin Helsingissä järjestetään International Social Housing -kaupunkifestivaali. Ensimmäinen International Social Housing Festival -tapahtuma järjestettiin Amsterdamissa vuonna 2017 ja toinen Lyonissa 2019. Festivaali järjestetään yhteistyössä ARAn ja Helsingin kaupungin kanssa.

Festivaalin tavoitteena on tuoda esiin ja tarkastella yleishyödyllistä asumista perustana hyvälle elämälle. Tavoitteena on myös korostaa sosiaalisen, julkisen, yleishyödyllisen ja osuuskunta-asumisen roolia sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen saavuttamisessa kaupungeissa nyt ja tulevaisuudessa.

”Helsinki voi festivaalin kautta kertoa kansainvälisille vieraille ainakin monimuotoisista ja eri asuntomuotoja sekoittavista kaupunginosistaan sekä asunnottomuuden vähentämisestä ja asuntomarkkinoilla kaikkein heikoimmassa olevien ihmisten asunnon saannin tukemisesta. Odotettavissa on iloinen kaupunkifestivaalitapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita”, Vesikansa kertoo.

International Social Housing Festival järjestetään Helsingissä 14.–17.6.2022.

Social Housing Film Festival

International Social Housing Festival 14–17 June, 2022