Siirry suoraan sisältöön

Asema-alueiden kunnostus Kannelmäessä ja Malminkartanossa käynnistyy pian – asukkaat kutsutaan mukaan kommentoimaan

02.12.2021

Malminkartanon sekä Kannelmäen asemien seuduilla tullaan vuoden 2022 aikana tekemään runsaasti parannuksia, joihin asukkailla on nyt mahdollisuus ottaa kantaa. Alueiden kunnostustoimenpiteistä laadittuja viitesuunnitelmia esitellään Teams-alustalla järjestettävässä asukastilaisuudessa keskiviikkona 8.12.

Tulevien kunnostustöiden on tarkoitus lisätä asema-alueiden viihtyisyyttä ja turvallisuutta osana kaupunkiuudistusta. Kaupunkiuudistus on kaupungin eri toimialat yhdistävä uudenlainen tapa kehittää alueita. Pilottialueina ovat Malminkartano-Kannelmäen lisäksi Mellunkylä sekä Malmi. Näillä alueilla rakennettu ympäristö on sen ikäistä, että peruskorjaus on tullut ajankohtaiseksi.

Viitesuunnitelmista löytyy erikoisvalaistusta, liukumäki sekä lisää roska-astioita

Ensi vuoden aikana toteutettavat toimenpiteet sijoittuvat Kannelmäessä koko asema-alueelle sekä Sitratorille, ja Malminkartanossa asema-alueen eteläisiin osiin Puustellinaukiolle saakka. Kunnostamisen aikana molempien asemien kaupunkikalusteita puhdistetaan ja korjataan, uusia roska-astioita ja penkkejä asennetaan, istutusalueita uusitaan sekä alueille rakennetaan myös uusia tapahtumasähköpisteitä.

Rakennussuunnittelun pohjana toimivista viitesuunnitelmista löytyy myös erilaisia, alueiden omaleimaisuutta ja identiteettiä korostavia ehdotuksia. Esimerkiksi Kannelmäen Sitratorille on suunniteltu liukumäkeä Unelma-teoksen viereen. Koska alueet asukkaat ovat kokeneet asemien seudut turvattomiksi, tullaan tähän kiinnittämään erityistä huomiota muun muassa valaistusratkaisuja suunnitellessa.

Ensi viikon keskiviikkona 8.12. kello 17-19 järjestetään verkossa Teams -alustalla asukastilaisuus, jossa suunnitelmiin tutustutaan tarkemmin. Asukkaat toivotetaan tervetulleiksi kommentoimaan ehdotuksia, joita tilaisuudessa käydään läpi alueen projektijohdon kanssa.

Teams-osallistumislinkki asukastilaisutteen 8.12. klo 17-19
Uutta Helsinkiä: Malminkartano-Kannelmäki
Kaupunkiuudistuksen kotisivut