Siirry suoraan sisältöön

Eurooppalaiset kaupungit haluavat yhdessä edistää kestävää kasvua – Choose Europe -ohjelma lanseerattiin Helsingissä

29.09.2022

Yhteistyö, ihmiskeskeisyys, kestävyys ja hyvä elämänlaatu ovat niitä yhteisiä arvoja, jotka ovat tehneet Euroopan suurkaupunkialueista merkittäviä globaalien haasteiden ratkaisijoita. Nämä periaatteet kiinnostavat myös monia ulkomaisia yhtiöitä, sijoittajia ja osaajia. Eurooppalaisista suurkaupunkialueista koostuva verkosto on aloittamassa nyt ainutlaatuista yhteistyötä, jonka tarkoituksena on turvata yhteisiä eurooppalaisia arvoja sekä tukea kestävää kasvua.

14 eurooppalaista kaupunkialuetta yhdistävät voimansa kilpailussa suorien ulkomaisten sijoitusten houkuttelemiseksi. Työtä tehdään Choose Europe -yhteistyön avulla. Sen kantavana ajatuksena on, että yhteinen menestys tuottaa etuja koko Euroopan alueelle. Verkostoon kuuluvat seuraavat suurkaupungit ja alueet: Helsinki, Amsterdam, Katalonia, Berliini, Kööpenhamina, Frankfurt, Lyon, München, Pariisi, Riika, Tukholma, Wien, Varsova ja Zürich.

Kilpailijat yhdistävät voimansa yhteisen hyvän vuoksi

Eurooppalaisten suurkaupunkien ja alueiden muodostaman epävirallisen ryhmän tavoitteena on korostaa arvoja sekä erotella niitä erityisiä voimavaroja, joilla voidaan vahvistaa menestyksekästä eurooppalaista talousmallia. Ryhmän jäsenet ovat sitoutuneet pitkäaikaiseen yhteistyöhön, joka pohjautuu yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä ihmiskeskeiseen malliin, joka edesauttaa vakautta, kestävyyttä sekä menestystä. Tämä on ensimmäinen kerta kansainvälisten suorien sijoitusten kentällä, kun keskinäiset kilpailijat yhdistävät näin laajasti voimansa yhteisen hyvän vuoksi.

– Vaikka olemme erilaisia esimerkiksi maantieteellisten seikkojen osalta, olemme viime kädessä hyvinkin samanlaisia. Työskentelemme suurkaupunkien ja alueiden tasolla, ja meille on annettu tehtäväksi houkutella vastuullisia, lisäarvoa tuottavia sijoituksia kaupunkeihimme innovaatioiden ja työpaikkojen syntymisen edistämiseksi. Pyrimme tähän tavoitteeseen noudattamalla yhteisiä eurooppalaisia arvojamme yhteiskunnallisesta kestävyydestä ja ympäristönsuojelusta tinkimättä, toteaa verkoston perustajajäsenen Amsterdam International Businessin johtaja Peter de Kruijk.

Kaikki verkoston jäsenet ovat sitoutuneet laajasti yhteistyöhön. Maailma on täynnä vastakkainasetteluja, mutta Choose Europe -yhteistyön tavoitteena on tehdä Euroopasta ihanteellinen paikka kansainvälisille yhtiöille, jotka tähtäävät sekä taloudelliseen menestykseen että kestävään kasvuun.

Choose Europe -kampanja käynnistyi Helsingissä 29.9.2022. Kampanja kohdistuu aluksi Pohjois-Amerikkaan ja keskittyy digitaalisiin kanaviin sekä useisiin fyysisiin tapahtumin eurooppalaisissa kaupungeissa, joihin kuuluvat muun muassa Web Summit ja MIPIM. Samalla kampanja toimii lähtölaukauksena pitkäaikaiselle yhteistyölle siihen osallistuvien 14 kaupungin ja alueen välillä.

Lisätietoja hankkeesta ja siihen osallistuvista eurooppalaisista alueista löytyy osoitteesta: www.chooseeurope.eu