Siirry suoraan sisältöön

Helsingille on myönnetty Rainbow Cities -verkoston jäsenyys

09.11.2021

Helsinki liittyi kesäkuussa kansainväliseen Rainbow Cities –verkostoon ensimmäisenä suomalaiskaupunkina. Verkoston tavoitteena on LHBTIQ-oikeuksien edistäminen paikallistasolla ja osallisuuden lisääminen sosiaalisesti kestävien kaupunkien rakentamiseksi.

Verkosto yhdistää maailmanlaajuisesti paikallishallinnon viranomaisia, poliittisia päättäjiä ja asiantuntijoita parhaiden käytäntöjen jakamiseksi.

Verkoston vuosikokous pidettiin 4.-5. marraskuuta Norjan Bergenissä, jossa Helsingille ja kuudelle muulle uudelle jäsenkaupungille jaettiin viralliset jäsenyysasiakirjat. Vuonna 2012 perustettuun verkostoon kuuluu jo 39 kaupunkia, ja se jatkaa laajentumistaan, sillä jäsenyyshakemuksensa ovat jättäneet ainakin Kööpenhamina ja Montreal.

Veli-Matti Hurtig ja Juliane Steeger.

Helsingin kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Veli-Matti Hurtig ja Rainbow Cities hallituksen puheenjohtaja Juliane Steeger.

Bergenin vuosikokoukseen kokoontuneet jäsenkaupunkien edustajat keskustelivat vilkkaasti kaupunkien hyvistä käytännöistä ja saivat ajankohtaista tietoa muun muassa Puolan ja Unkarin ihmisoikeustilanteesta. Verkostolaiset osallistuivat myös sateenkaariaukion avajaisiin Bergenin keskustassa.

Sateenkaariaukion avajaiset.

Sateenkaariaukion avajaiset.

Kansainvälinen Rainbow Cities -verkosto

Kansainvälisessä kaupunkien verkostossa käsitellään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyviä teemoja ja edistetään LHBTIQ-oikeuksien edistämistä paikallisella tasolla. Kaupunginhallitus päätti verkostoon hakemisesta kesäkuun alussa.

rainbowcities.com

ihmisoikeudet.hel.fi

Kuvat: Manuel Rosas Vazquez