Siirry suoraan sisältöön

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kävelyn edistämisohjelman

14.03.2022

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 14.3. Helsingin ensimmäisen kävelyn edistämisohjelman. Kävelyn edistämisohjelma sisältää käveltävän Helsingin vision 2030, siihen perustuvat tavoitteet sekä toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Käveltävän Helsingin vision 2030 mukaan kävelyn edistäminen vie kohti kestävän kehityksen mukaista, hiilineutraalia, asuttavaa, terveellistä ja kilpailukykyistä Helsinkiä 2030. Kävely on Helsingissä ensisijainen liikkumismuoto, jota priorisoidaan suunnittelussa, toteutuksessa ja ylläpidossa.

Kolme luonnonsuojelualuetta tulossa Uutelaan

Kaupunginhallitus päätti esittää Uudenmaan ELY-keskukselle kolmea luonnonsuojelualuetta Uutelan alueelle Vuosaaressa.Uudet suojelualueet olisivat Uutelan metsän luonnonsuojelualue, Skatanniemen luonnonsuojelualue sekä Rudträskin luonnonsuojelualue.

Tarkoituksena on suojella luontotyypeiltään monimuotoista metsää, säilyttää arvokkaita luontotyyppejä ja niiden lajistoa sekä edistää metsien luonnontilaistumista. Skatanniemellä on tarkoitus säilyttää maisemallisesti ja geologisesti arvokas niemi sekä suojella rantojen ja metsien luontotyyppejä ja niihin sidoksissa olevaa lajistoa.

Kaupunginhallitus päätti myös esittää asemakaavan muutoksia Laajasalon kauppakeskuksen alueelle sekä Lauttasaaren Kotkavuoreen. Kaavat etenevät valtuuston päätettäväksi.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kuva: Marja Väänänen