Siirry suoraan sisältöön

Helsingin Kesäseteli jaetaan tänä vuonna entistä laajemmalle ryhmälle nuoria

01.02.2022

Helsingin Kesäseteliä voi nyt ensimmäistä kertaa hakea sähköisesti, ja myös setelin palautusprosessi on sähköinen. Kesäsetelillä nuori työskentelee 60 tuntia ja työnantaja maksaa hänelle palkkaa vähintään 400 euroa. Vuonna 2021 Kesäsetelillä työllistyi yli 2400 nuorta.

Vuonna 2022 kaikki helsinkiläiset ja Helsingin kouluissa opiskelevat 9.-luokkalaiset ja 10.- ja Valma-luokkien opiskelijat sekä helsinkiläiset 2. asteen 1. vuoden opiskelijat ovat oikeutettuja 325 euron arvoiseen Kesäseteliin, joka helpottaa kesätyönhakua. Helsingin Kesäseteliä voi nyt ensimmäistä kertaa hakea sähköisesti 15.2. alkaen.

Kesätyön merkitys nuorille entistä tärkeämpää korona-aikana

Kesäsetelillä nuori työskentelee 60 tuntia ja työnantaja maksaa hänelle palkkaa vähintään 400 euroa. Summa pitää sisällään lomakorvauksen. Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut. Kesätyöjakso voi olla tuntimäärältään pidempi, tällöin 60 työtuntia ylittävän osuuden palkan on oltava vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

– Erityisesti korona-aikana on tärkeää, että mahdollisimman moni nuori saa kokemuksen onnistumisesta ja mahdollisuuden kesätyöhön. Korona-aika on saattanut estää monenlaisen nuoruuteen normaalisti kuuluvia asioita, kuten läsnäopiskelun, harrastukset ja erilaiset tapahtumat. Kesätyöllä voi olla nuorelle juuri tällä hetkellä erityisen suuri merkitys, sanoo aluepäällikkö Tiina Hörkkö Helsingin nuorisopalveluista.

Hörkkö kannustaakinkin kaikkia työnantajia osallistumaan kesätyötalkoisiin.

– Kerrotaan nuorille myös näin, että he ovat tärkeitä, taitavia ja tarvittuja.

Helsingin kaupunki edellyttää, että työnantajat noudattavat Vastuullinen kesäduuni -periaatteita, tekevät nuoren kanssa kirjallisen työsopimuksen ja tarjoavat hyvän perehdytyksen työtehtäviin.

Kesäsetelillä työllistyi viime kesänä yli 2400 nuorta

Vuonna 2021 Kesäseteli jaettiin helmikuussa kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille. Maaliskuun lopulla kaupunginhallitus päätti myöntää erillismäärärahan, jonka johdosta Kesäseteli pystyttiin kesäksi 2021 myöntämään myös vuonna 2004 syntyneille.

Vuonna 2021 yhteensä yli 2400 nuorta työllistyi Kesäsetelin avulla. Eniten nuoria työllistivät toimistotyö ja kaupan ala. Korona-pandemian vaikutus näkyi jo toista vuotta peräkkäin mm. ravintola-alan työpaikkojen vähenemisenä.
Kesäseteli haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka avautuu 15.2. osoitteessa kesaseteli.fi