Siirry suoraan sisältöön

Helsingistä halutaan kehittää maailman kestävin ja älykkäin matkailukohde

04.11.2021

Helsingin matkailutoimijat kokoontuvat yhteen korona-ajan kokemuksineen matkailuseminaariin 10.11.2021 Finlandia-talolle. Seminaarissa kuullaan alan tulevaisuuden näkymistä ja keskustellaan yhdessä siitä, miten Helsingistä kehitetään maailman kestävin ja älykkäin matkailukohde. Hybriditapahtumaan voi osallistua myös verkossa.

Koronapandemia ja sen leviämisen estämiseksi asetetut matkustusrajoitukset ovat tehneet ison loven Helsingin matkailuun. Arvioiden mukaan Helsingin matkailukysyntä voi toipua koronapandemiasta parissa vuodessa, mutta sen vaikutukset voivat olla myös monella tapaa mittavia ja pitkäkestoisia. Yritysten taloudellisen tilanteen kohentuminen voi viedä pitkään, ja kasvuinvestointeja voidaan myös joutua lykkäämään.

Helsingin matkailun kasvussa keskeistä on yhteistyö

Helsingin matkailuseminaarin teemana onkin tällä kertaa tulevaisuus ja matkailun uusi nousu korona-ajan jälkeen kestävästi ja älykkäästi. Matkailun kestävän ja älykkään kasvun ja uudistumisen mahdollistamiseksi on elinkeinon ja julkisten toimijoiden tehtävä yhdessä toimenpiteitä.

”Yhteistyön merkitys on keskeistä Helsingin matkailun kasvussa. Yksittäinen yritys ei pysty tarjoamaan matkailijalle kaikkia palveluja, vaan yritykset ovat riippuvaisia toistensa osaamisesta ja palveluista. Myös kestävät matkailukohteet syntyvät nimenomaan toimijoiden välisen yhteistyön tuloksena,” toteaa Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Helsingin uuden matkailun tiekartan laadinta on käynnissä. Tiekartta viitoittaa Helsingin matkailun kehittämistoimia seuraavalle neljälle vuodelle.

Matkailuseminaari painottuu majoitus- ja ravintola-aloille

Seminaarissa syvennytään useasta eri näkökulmasta siihen, miten Helsingin matkailu saadaan yhdessä nostettua uudelle tasolle. Pääpainona ovat majoitus- ja ravintola-alan näkökulmat.

Ravintoloitsija Henri Alen tuo näkemyksensä siihen, miten Helsingistä tehdään kansainvälinen huipputason ruokamatkailukohde. Kestävän ruokamatkailun nykytilasta, haasteista ja kehittämistarpeista keskustellaan myös eri toimijoiden kesken. Hotelliliiketoiminnan tulevaisuutta avaa investori 
Pirjo Ojanperä CapManilta. Keskustelu jatkuu myös tulevaisuuden kestävästä ja älykkäästä majoitustoiminnasta.

Lavalla kuullaan myös muun muassa uuden pormestarin Juhana
Vartiaisen
 tervehdys, Finavian toimitusjohtajan Kimmo Mäen katsaus lentoliikenteen tilanteesta ja Visit Finlandin johtajan Kristiina
Hietasaaren
 ajatuksia Suomesta kestävänä ja älykkäänä matkailumaana. Tilaisuuden päätteeksi nuori perinteisiä rajoja rikkova arkkitehti Anni
Laurila
 pitää keynote-puheenvuoron ilmastonmuutoksen globaaleista haasteista. Hän tarjoaa näkemyksiä suunnittelun ja teknologian kehityksen mahdollisuuksista ja vaikutuksista tulevaisuuden kaupunkeihin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Tämän linkin takaa löydät tarkemman seminaarin ohjelman. Seminaarin seuraajaksi voit ilmoittautua tämän linkin kautta.