Siirry suoraan sisältöön

Helsinki Education Week -tapahtumissa yli 1 700 osallistujaa – ”Parasta oli osaamisen jakaminen”

16.11.2021

Helsinki Education Week järjestettiin tänäkin vuonna marraskuun ensimmäisellä viikolla. Tapahtumaviikko keräsi yli 1 700 osallistujaa ympäri maailmaa tulevaisuuden taitojen äärelle. Tapahtumissa päästiin sukeltamaan muun muassa kestävään kehitykseen ja koodauksen saloihin ja luomaan yhteyksiä kotimaisten ja kansainvälisten opetuksen ammattilaisten kanssa. Tapahtumia oli kaikkiaan 96 ja ne toteutettiin virtuaalisina.

“Oli hauskaa olla opettaja muille oppilaille”

Tapahtumaviikolla osallistujia kiinnosti kovasti kestävä kehitys. Varhaiskasvatukseen suunnatun kirjan julkistamistilaisuudessa päästiin tutustumaan uuteen Kettu-malliin, jonka avulla kestävää kehitystä voi edistää konkreettisesti yhdessä lasten kanssa. Tapahtuma houkutteli paikalle reilut sata osallistujaa.

Vuosaarelaisen Puistopolun peruskoulun 4B-luokan oppilaat järjestivät tapahtumaviikolla useita Scratch-koodaustyöpajoja. Oppilaiden mielestä työpajojen pitäminen oli jännittävää, mutta myös todella hauskaa.

“Oli hauskaa opettaa, vähän niin kuin opettajana muille oppilaille”, kertoo Noora. Monet oppilaista kertoivat selvinneensä jännittävästä tilanteesta ja oppineensa paljon uutta. “Olin tosi ylpeä itsestäni ja todella onnellinen, että minä voin opettaa muille”, yksi oppilaista toteaa.

Ammatillista osaamista merten yli

Viikon aikana järjestettiin myös englanninkielisiä virtuaalivierailuja eri Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen yksiköihin. Lisäksi kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden kanssa pureuduttiin niin tulevaisuuden taitoihin kuin luovaan ja kriittiseen ajatteluunkin.

Suomalaisesta koulujärjestelmästä keskusteltiin Finnish Educators Connect -What does Finnish Learning Look Like? -tapahtumassa. Australialaiset ja suomalaiset rehtorit kohtasivat puolestaan Finland/Australia/World Principals Connect -tilaisuudessa.

“Parasta oli jakaa johtamisajatuksia australialaisten kollegoiden kanssa. Suomalaisessa koulussa olemme pitkällä inkluusiossa, monipuolisessa arvioinnissa, erityisopetuksen prosesseissa sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamisessa. Näistä on kiva kertoa ja vastailla kysymyksiin”, kertoo Itäkeskuksen peruskoulun rehtori Jutta-Riina Karhunen.

Opettaja ja pedagoginen asiantuntija Malin Kuusela oli tyytyväinen suomalaista oppimista käsitelleeseen tilaisuuteen. “Tapahtumassa parasta oli sen lämminhenkisyys. Oli mukava tavata kansainvälisiä kollegoja ja oli ilo kertoa heille suomalaisesta koulumaailmasta. Kiinnostus oli aitoa”, Kuusela kertoo.

Kiitokset kaikille osallistujille ja tapahtumien järjestäjille, jotka loivat Helsinki Education Week -tapahtumaviikosta todellisen oppimisen juhlan!

Helsinki Education Week on oppimisen juhla, joka tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää upeaa työtä. Tapahtumaviikko on perinteisesti järjestetty marraskuun ensimmäisellä viikolla, tänä vuonna neljännen kerran. Tapahtumaviikko järjestetään yhteistyössä HundrED:n kanssa.