Siirry suoraan sisältöön

Helsinki helpottaa työttömien työnhakijoiden ja tapahtuma-alan työnantajien kohtaamista

31.03.2022

Helsinki on tapahtumien kaupunki. Kaupungissa järjestetään vuosittain tuhansia tapahtumia, joista lukuisiin tarvitaan jatkuvasti lisää työvoimaa. Helsingin kaupunki haluaa yhdistää tapahtuma-alan työnantajat ja helsinkiläiset työnhakijat entistä paremmin. Siksi Helsingin kaupunki on käynnistänyt uuden Hyviä töitä tapahtumissa! -palvelun. Helsingin työllisyyden kuntakokeilussa on tällä hetkellä noin 46 000 työnhakijaa, joista osalle tapahtumat voivat olla reitti kohti pysyvämpää työelämää.

Uuden palvelun kautta tapahtuma-alan työnantajat voivat löytää eri työtehtäviin kohdennettuja työntekijöitä. Työllistämiseen on myös mahdollista saada palkkatukea sekä tukea työntekijöiden koulutukseen ja perehdyttämiseen. Hyviä töitä tapahtumissa! -palvelu tarjoaakin tapahtuma-alan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuuden entistä vaikuttavampien ja ketterämpien tapahtumien rakentamiseen, taloudellisesti tuettuun palkkaamisen ja tulevaisuuden osaajien vastuulliseen työllistämiseen.

”Palvelun avulla haluamme luoda
monimuotoisempia ja vaikuttavampia tapoja työllistyä ja työllistää työttömiä
työnhakijoita tapahtumissa. Työnantajalla on mahdollisuus löytää palvelun
kautta osaava tekijä ja työnhakijalle palvelu voi toimia ponnahduslautana
työelämään. Tavoitteena on edistää sosiaalisesti kestävää työllistämistä,
mahdollistaa merkityksellisten työkokemusten syntyminen tulevaisuuden osaajille
ja auttaa työttömien työnhakijoiden pitkäaikaista työllistymistä sekä
työelämään kiinnittymistä työkokemuksen kautta,” sanoo palvelua koordinoiva Mikko
von Hertzen.

Helsingin työllisyyspalvelut on työnantajan ja työntekijän tukena palvelun kaikissa vaiheissa

Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut koordinoivat palvelua ja toimivat sekä työnantajan ja työntekijän tukena työllistämisen kaikissa vaiheissa. Työllisyyspalvelujen asiantuntijat ovat mukana auttamassa työnantajaa löytämään sopivat tekijät tapahtuma-alan moninaisiin lyhytkestoisiin ja pidempiaikaisiin työtehtäviin. Yhteistyössä koulutusta tarjoavien kumppanien kanssa työllisyyspalvelut tukevat työnantajaa myös työntekijöiden kouluttamisessa tapahtuman ja työtehtävien mukaan. Työllistämällä palvelun kautta ensimmäisiä työkokemuksia tai uusia urapolkuja etsiviä työntekijöitä työnantaja saa tarpeidensa mukaan räätälöityä tukea, jolla varmistetaan yhteistyön ja tapahtuman onnistuminen.

Hyviä töitä tapahtumissa! -palvelu on tarkoitettu tapahtuma-alan työnhakijoille sekä työnantajille, jotka haluavat edistää tapahtuma-alan sosiaalista kestävyyttä ja vastuullista työllistämistä ja etsivät lyhytaikaista työvoimaa tai pidempiaikaisempia rekrytointeja. Tapahtuma-alan työnantaja voi olla esimerkiksi tapahtumia tuottava tai järjestävä taho tai tapahtumiin palveluita alihankintana tarjoava yritys. Palveluun voivat osallistua niin yksityisen kuin kolmannen tai julkisen sektorin toimijat.

Jos järjestät tapahtumia ja olet kiinnostunut selvittämään, miten teidän tapahtumanne voisi hyödyntää Hyviä töitä tapahtumia! -palvelua, ota yhteyttä palvelun projektisuunnittelija Mikko von Hertzeniin, puh. +358 40 186 6425, e-mail: mikko.vonhertzen@hel.fi

Hyviä töitä tapahtumissa! palveluun voit tutustua tarkemmin täältä.

Uutisen kuva:
Helsinki on tapahtumien kaupunki. Esimerkiksi Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy
useista tapahtumista, jotka tarvitsevat työvoimaa. (Jussi Hellsten)