Siirry suoraan sisältöön

Helsinki sijoittui kuudenneksi Corporate Knightsin ekologisesti kestävien kaupunkien listauksessa

15.06.2022

Helsinki on sijoittunut kuudenneksi ensimmäisessä Corporate Knightsin julkaisemassa kestävien kaupunkien listauksessa. Sustainable Cities Index mittaa ympäristön kestävää kehitystä 50 kaupungissa ympäri maailmaa.

Helsingissä tuotetaan vähiten kiinteää jätettä kaikista vertailukaupungeista Euroopassa ja Isossa-Britanniassa. Helsingin vahvuuksia olivat myös hyvä ilmanlaatu, avoimen julkisen tilan määrä, kestävä liikkuminen ja resilienssi ilmastonmuutoksen suhteen.

Corporate Knights on Kanadassa sijaitseva media-, tutkimus- ja taloudellista tietoa tuottava yritys, joka keskittyy edistämään taloudellista järjestelmää, jossa tuotteiden hintoihin sisältyvät täysin sosiaaliset, taloudelliset ja ekologiset kustannukset ja hyödyt.

Corporate Knights on julkaissut ensimmäisen Sustainable Cities Index -indeksinsä arvioidakseen, kuinka kaupungit ympäri maailman vastaavat ilmastonmuutoksen haasteeseen. Indeksi tullaan julkaisemaan vastedes joka kesä. Pääasiassa julkisiin tietoihin perustuva indeksi sisältää 50 kaupunkia eri puolilta maailmaa, jotka arvioidaan kahdentoista ekologisesti kestävän kehityksen indikaattorin perusteella. Yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa, ja kaupungit ovat avainasemassa ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Kolme ekologisesti kestävimmiksi arvioitua kaupunkia olivat Tukholma, Oslo ja Kööpenhamina.

Lisätietoa Sustainable Cities Indexistä Corporate Knightsin verkkosivuilla (englanniksi)

Helsingin ilmastoteot -verkkosivusto

Lue lisää Helsingin kestävästä kehityksestä Kestävä Helsinki -verkkosivustolla

Kuva: Visit Finland / Mikko Huotari