Siirry suoraan sisältöön

Helsinki tarjoaa syyslomalla lapsille ja nuorille kymmeniä maksuttomia tapahtumia

11.10.2022

Syyslomaviikon aikana Helsingissä on kymmeniä nuorille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia ja tekemistä. Kaupungin syyslomaohjelmasta suurin osa on maksutonta. Syysloman koko tarjonta on koottu yhteen nuorten.hel.fi-verkkosivulle, josta löytyvät kaikki kaupungin nuorille suunnatut palvelut.

Syyslomaa vietetään Helsingissä viikolla 42 eli 17.–23.10. Tarjolla on erilaisia tapahtumia lapsille ja nuorille ympäri Helsinkiä. Tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa eri alueiden nuorisotalot, tapahtumapaikat, liikuntapaikat, kirjastot sekä kulttuurikeskukset ja museot.

“Syyslomalla ohjelmaa pyritään järjestämään monipuolisesti kaikenikäisille. Lapsille ja lapsiperheille yhteistä tekemistä sekä nuorille uudenlaista ja juuri heitä kiinnostavaa ohjelmaa. Syyslomaviikolla maksuttomia tapahtumia järjestetään ympäri Helsinkiä, jotta mahdollisimman monet pääsisivät viettämään elämyksellisen syysloman”, kertoo Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Laura Aalto.

Helsingin syysloma tarjoaa puuhaa lapsille ja perheille

Syyslomaviikolla kirjastoissa askarrellaan sekä pelataan lauta- ja konsolipelejä. Kirjastot tarjoavat myös erilaisia tarinatuokioita perheen pienimmille. Esimerkiksi koko perheen lasten lauantaissa Munkkiniemen kirjastossa tutustutaan avaruusteemaan satujen, planeettasuunnistuksen ja lapsille suunnatun tähtitiede-esitelmän kautta.

Yhteistä tekemistä löytyy esimerkiksi taiteen parista. Annantalolla Abstrakti-teemainen Neliö / Kuutio -näyttely polkaistaan käyntiin maalausbileillä. Bileissä kaikenikäiset pääsevät tarttumaan pensseliin ja luomaan omia taideteoksiaan. Sienitieteilijän skissit -taidepajassa taas tutkitaan sieniä sekä muita luonnonmateriaaleja piirtämisen avulla.
Helsingin kaupungin liikuntatiloihin pääsee syyslomalla kokeilemaan erilaisia maila- ja pallopelejä, temppuilemaan sekä nauttimaan liikkumisen ilosta. Syyslomalla myös kaupungin uimahallit ovat avoinna.

Nuorille tarjolla keikkoja, kursseja ja yhdessäoloa

Helsingin syysloma on myös täynnä musiikkia. Syyslomaviikolla Tiivistämöllä esiintyvät ikärajattomalla ja ilmaisella keikalla muun muassa Haluun takas mun perhoset -hitistä tunnettu Pehmoaino ja TikTokissa suosiota kerännyt Nuppu Oinas. Syyslomalla muitakin keikkoja pyritään tarjoamaan ikärajattomina sekä nuorille että perheille.

”Pyrimme tänäkin vuonna järjestämään monipuolista ohjelmaa, joka on lähtöisin lasten ja nuorten tämänhetkisistä kiinnostuksen kohteista. Pandemia-aika on verottanut erityisesti lasten ja nuorten mahdollisuuksia erilaisiin kokemuksiin ja elämyksiin, joten haluamme nyt tarjota heille jälleen mahdollisuuden nähdä, tehdä ja kokea”, kertoo Tiivistämön tuottaja Maria Karppinen.

Syyslomalla nuoret pääsevät viettämään aikaa yhdessä myös eri teemaisilla kursseilla. Sydänpeto-työpajan elokuvakäsikirjoittamisen kurssilla nuoret pääsevät ilmaisemaan itseään käsikirjoittamisen opettelun muodossa. Kurssille osallistujat kutsutaan myös maksuttomaan Sydänpeto-elokuvan erityisnäytökseen. Supersafkaa-ruokakurssilla puolestaan kokataan vastuullisten valintojen mukaan sekä opitaan ruokakuvien kuvaamista somesta tutuilta henkilöiltä.

Nuorisotalot järjestävät syyslomalla monipuolista tekemistä yhdessä nuorten kanssa. Nuorisotaloilla pelataan, katsellaan leffoja ja hengaillaan yhdessä tuttujen ja uusien kavereiden kanssa – nuorilla itsellään on mahdollisuus vaikuttaa päivien ohjelmaan.

Katso koko syysloman tarjonta: https://nuorten.hel.fi/syysloma/