Siirry suoraan sisältöön

Ikääntyneille hyvinvoinnin ja terveyden palveluja tuottavat järjestöt kokoontuivat kaupungintalolla

01.09.2022

Kaupunki kutsui järjestöjä keskustelemaan ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden suunnitelmasta. Tilaisuuteen kaupungintalon tapahtumatorilla 30. elokuuta osallistui laaja joukko, yli 40 järjestöä, jotka edustivat Helsingin ikäihmisille monenlaisia palveluja tuottavia järjestöjä.

Tilaisuudessa keskusteltiin valmistelussa olevan Helsingin hyvinvointisuunnitelman ikääntyneille suunnattujen tavoitekokonaisuuksien toimenpiteistä ja niihin liittyvistä yhteistyömahdollisuuksista. Hyvinvointisuunnitelma vuosille 2022–2025 hyväksytään syksyn aikana kaupunginvaltuustossa ja kaupunki tulee jatkamaan järjestöyhteistyötä osana suunnitelman seurantaa ja toimeenpanoa.

Tilaisuudessa haluttiin myös koota tietoa siitä, millaista toimintaa järjestöillä on helsinkiläisten ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi ja tunnistettiinkin runsaasti yhteistyön mahdollisuuksia esimerkiksi vapaaehtoistoiminnassa, digituessa, etsivässä ja jalkautuvassa työssä, lähipalveluissa sekä ikääntyneiden neuvonta- ja ohjauspalveluissa.

”Kaikille ikääntyneille hyvää Helsinkiä rakennetaan parhaiten toimijoiden yhteistyöllä. Helsingin kehittäessä järjestöyhteistyötä, on kaupungin luontevaa olla koollekutsuja ja alusta myös järjestöjen väliselle yhteistyölle”, toteaa ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen suunnitelmakokonaisuudesta vastaava osallisuus- ja neuvontayksikön päällikkö Johanna Seppälä.