Siirry suoraan sisältöön

Innovaatiorahasto tukee innovaatioita ja edistää uutta kasvuhakuista liiketoimintaa – rahaston haku on nyt avoinna

15.06.2022

Helsingin kaupungin Innovaatiorahaston tavoitteena on tukea innovaatiotoimintaa ja uusien kasvuhakuista liiketoimintaa edistävien palveluiden kehittämistä kaupungissa. Sen rahoitushaku on taas avoinna. Jos mietit rahoituksen hakemista Helsingin osaamis- ja elinkeinoperustaa lisääviin hankkeisiin, olet tervetullut innovaatiorahaston hakuklinikoihin kesällä ja syksyllä 2022. Tilaisuuksissa saat tuen hakemiseen liittyvää tietoa ja neuvontaa.

Helsingin kaupungin Innovaatiorahaston tarkoituksena on Helsingin osaamisperustan vahvistaminen yhteistyössä alueen korkeakoulujen ja elinkeinoelämän kanssa. Rahasto on perustettu vuonna 2002 ja sen tukea myönnetään hakemusten perusteella Helsingin tulevaisuuden elinkeinoperustaa ja kilpailukykyä luoviin kehitys-, innovaatio- ja kokeiluhankkeisiin. Rahoitettavien hankkeiden tulee tukea Helsingin kaupunkistrategiaa ja ne tulee toteuttaa yhteistyössä kaupungin sekä korkeakoulujen ja elinkeinoelämän kanssa. Tavoitteena on tukea yritysekosysteemien kehittymistä sekä kokeilualustojen mahdollisuuksia Helsingissä.

Innovaatiorahasto myöntää rahoitusta myös korkeakouluille, yrityksille ja yhdistyksille

Rahoitusta voidaan myöntää myös Helsingin kaupunkikonsernin ulkopuolisille toimijoille, kuten korkeakouluille, yrityksille ja yhdistyksille. Innovaatiorahasto onkin rahoittanut viime vuosina muun muassa Maria01 Startup-kampuksen toiminnan käynnistämistä sekä innovatiivisia ratkaisuja Helsingin täydennysrakennusalueille kehittävää Forum Virium Helsingin Fiksu Kaupunki -hanketta. Lisäksi Innovaatiorahasto on rahoittanut kansainvälisten osaajien yrittäjyysmahdollisuuksia kehittävää Startup Refugees -hanketta sekä Metropolia-ammattikorkeakoulun XR Centerin toimintaa, jossa on käynnistetty laajennetun todellisuuden teknologioiden kokeilu- ja kehittämismahdollisuuksia. Tällä hetkellä Innovaatiorahasto tukee myös kahta naisyrittäjyyttä edistävää hanketta: The Startup Shortcutin Women’s Academyä sekä Tech Nordic Advocatesin Female Tech Founders-hanketta.

”Innovaatiorahasto mahdollistaa laajalla kirjolla hyvinkin erilaisten hankkeiden toteutuksen yhdessä kaupungin kanssa alueen elinkeinoperustan ja osaamispohjan kehittämiseksi. Haluamme myös kasvattaa rahaston tunnettavuutta ja sitä kautta etenkin sen vaikuttavuutta,” kertoo Helsingin kaupungin erityisasiantuntija Jussi
Kulonpalo
.

Innovaatiorahastoon on jatkuva haku. Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsittelee hankehakemuksia ja päättää rahoituksesta kokouksissaan neljästi vuodessa. Syksyn hakemuserien viimeiset jättöpäivät ovat 31. elokuuta ja 7. lokakuuta 2022. Rahaston toiminnasta vastaa Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto.

Tervetuloa innovaatiorahaston hakuklinikalle!

Kesän ja syksyn aikana järjestetään kolme avointa hakuklinikkaa, joista on saatavilla lisätietoa Innovaatiorahaston rahoituksen hakemiseen. Klinikat järjestetään hybriditapahtumina Kaupungintalon Ratikka-kokoustilassa (Pohjoisesplanadi 11–13) seuraavasti:

  • Perjantaina 17.6. klo 10–11.30
  • Perjantaina 12.8. klo 10–11.30
  • Perjantaina 30.9. klo 10–11.30

Hakuklinikoihin voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen innovaatiorahasto@hel.fi

Innovaatiorahaston säännöt, yksityiskohtaiset hakuohjeet sekä hakemusten jättöajat löytyvät sivulta
hel.fi/innovaatiorahasto