Siirry suoraan sisältöön

Kansainvälinen asumisen International Social Housing Festival -tapahtuma käynnistyy Helsingissä

14.06.2022

Kohtuuhintaiseen asumiseen keskittyvä International Social Housing Festival (ISHF) -kaupunkifestivaali käynnistyy tiistaina 14. kesäkuuta. Festivaali kokoaa Helsinkiin asumisen ammattilaisia ja asiantuntijoita, tutkijoita, rakennuttajia sekä arkkitehteja ja suunnittelijoita ympäri maailman.

Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 800 osallistujaa 54 eri maasta.

Festivaalin ohjelma koostuu seminaareista, kohdevierailuista, työpajoista, näyttelyistä ja verkostoitumistilaisuuksista, joita on yhteensä noin 80. Festivaalin idea on vuorovaikutus ja oppiminen eri toimijoilta.

Helsingin kaupunki järjestää myös kävelykierrokset Jätkäsaaressa sekä Mellunmäessä. Kävelykierroksia varten tehtyjen opaskarttojen avulla kuka tahansa voi käydä tutustumassa alueiden kohtuuhintaisen asumisen kohteisiin.

Jätkäsaaren
kierroksen kartta
(PDF)
Mellunkylän
kierroksen kartta
(PDF)

Festivaalin keskeisin ajatus on, että hyvä asuminen on jokaiselle hyvän elämän perusta läpi elämänkaaren: perheille, sinkuille, nuorille, ikäihmisille, vajaakuntoisille.

Festivaalin aikana tapahtumainfo järjestetään Helsingin kaupungintalon aulassa sijaitsevalla Tapahtumatorilla ja se on avoinna klo 8–18 osallistujien yleistä neuvontaa varten. Tapahtumatorilta myös lähetetään verkkolähetyksinä useita festivaalin seminaareja, jotka ovat avoimesti seurattavissa Helsinki-kanavalla.

Helsinki panostaa monipuoliseen asuntotuotantoon

Helsingissä noin joka viides asunto kuuluu yleishyödylliseen, valtion tukemaan asuntotuotantoon, ja kaupungin omistamilla asunnoilla on ollut jo pitkään merkittävä rooli asuntotarjonnassa. Myös asunnottomuuden vähentäminen Asunto ensin -periaatteella on suomalainen onnistumistarina, josta keskustellaan festivaalin aikana.

Ilmastonmuutoksen aikakaudella tulevaisuuden asuminen on tärkeä teemakokonaisuus: miten voitaisiin yhdistää kohtuuhintaisuus ja kestävä kehitys asumisessa. Aiheesta keskustellaan useissa seminaareissa ja workshopeissa.

Helsingin ISHF-festivaalin pääjärjestäjä on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) pääkumppaneinaan Helsingin kaupunki ja Housing Europe.

ISHF-festivaalia järjestetään Housing Europe -järjestön konseptilla. Ensimmäinen festivaali pidettiin vuonna 2017 Amsterdamissa ja seuraava Lyonissa 2019. Helsingin jälkeen festivaali matkaa Barcelonaan.

Social Housing Festival
(ISHF), Helsinki 14.–17.6.2022
Lisätietoa ja festivaaliohjelma: https://socialhousingfestival.eu/

Kuva: Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa, Kuvatoimisto Kuvio Oy / Anders Portman