Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginvaltuuston kyselytunti tulkataan viittomakielisille

06.09.2022

Helsingin kaupunginvaltuuston 7. syyskuuta järjestettävä kyselytunti tulkataan viittomakielelle. Perinteisesti valtuuston kokoukset käydään virallisilla kielillä suomeksi ja ruotsiksi. Valtuutettujen aloitteesta on päätetty järjestää kokeilu kyselytuntien viittomakielisestä tulkkauksesta.

Valtuutettu Said Ahmed Suldaanin (vas) ja 28 muun kaupunginvaltuutetun allekirjoittama aloite valtuuston kokousten viittomakielisestä tulkkauksesta käsiteltiin valtuustossa syksyllä 2019. Nyt järjestettävä viittomakielelle tulkattu kyselytunti on toinen kokeilu. Ensimmäisen kerran viittomakielistä tulkkausta kokeiltiin helmikuussa 2020 kyselytunnin yhteydessä.

Kyselytunnin aiheina 7. syyskuuta ovat Helsingin yhteiskuntavastuu kohtuuhintaisen sähkön ja lämmön tarjoamisessa, riittävän ja kohtuuhintaisen energian varmistamiseksi tehtävät toimet, sähkönhinnan nousun vaikutus helsinkiläisiin, Helsingin energiansäästön tehostaminen ja Helsingin energiansäästötoimenpiteet.

Valtuuston kokousta voi seurata Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä tai tallenteena. Valtuuston kokouksia voi seurata myös paikan päällä yleisölehteriltä (sisäänkäynti osoitteesta Sofiankatu 3). Valtuuston kokous alkaa kello 18. Valtuuston esityslistaan voi tutustua täällä.

Viittomakielellä myös kaupungin ajankohtaiskooste

Viittomakielisillä on mahdollista saada tietoa helsinkiläisten palveluista pääkaupunkiseudun yhteisellä viittomasivustolla. Viittomakielinen ajankohtaiskooste ilmestyy kerran kuukaudessa. Koosteen aiheet valitsee kuurojen yhteisöön kuuluva henkilö. Ajankohtaiskooste jaetaan Helsinki-kanavan ja viittomasivuston kautta ja siitä uutisoidaan myös kaupungin verkkosivuilla hel.fi:ssä.

Aiheesta lisää:

Viittomakielinen uutinen kaupunginvaltuuston kyselytunnin tulkkauskokeilusta

Uutinen on julkaistu 6.9. ja sitä on päivitetty 7.9.