Siirry suoraan sisältöön

Kokkien keinoilla voimme helposti hillitä omaa ruokahävikkiämme

28.01.2022

Ruokahävikkiin voi vaikuttaa pienillä teoilla. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kampanjoi hävikin hillitsemiseksi tarjoamalla kaupunkilaisille huippukokkien vinkkejä.

Ruoan kasvatus, tuotanto ja valmistus ovat maailman suurimpia päästölähteitä. Ravinnon tuotantoketju syö valtavat määrät energiaa. Lopulta vain osa ruoasta päätyy syötäväksi. Ruokaa heitetään roskiin yli 130 miljoonaa kiloa vuosittain suomalaiskodeissa. Tämä merkitsee noin 500 miljoonan euron edestä ruokaa. Neljän hengen perheessä määrä vastaa usean sadan euron heittämistä roskiin.

Hävikkiä voi vähentää tai jopa ehkäistä. Kokkien keinot hävikin ehkäisemiseksi ovat yksinkertaisia ja helppoja. Niiden toteuttaminen onnistuu yhtä hyvin kiireisessä ravintolakeittiössä kuin kotonakin.

Tee pienistä arkisista ympäristöteoista rutiineja. Niiden vaikutus vuositasolla on suuri.

HSY:n kampanjan nimi on Toinen Kattaus. Se on osa laajaa ruoan kiertotalouteen keskittyvää 6Aika: Circular Hood Food -hanketta. 6Aika: CircularHoodFood Kiertotalous kaupunkikortteleissa – ruoan vähähiilisyys, urbaani tuotanto ja biojätteen kierto -hanke on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin 6Aika-strategiaa ja saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastolta (EAKR).

Lisää aiheesta
Toinen kattaus:vinkkejä ja videoita
HSY

Logo: HSY