Siirry suoraan sisältöön

Kuninkaantammen puurakentaminen on käynnistynyt

14.09.2021

Kuninkaantammen Etelärinteen puukerrostaloalueen asuntorakentaminen on käynnissä. Alla kerrotaan, minkälaisia taloja alueelle on luvassa.

Ensimmäisenä Etelärinteen alueella ovat jo alkaneet Arkta Oy:n puukerrostalojen rakennustyöt Kuninkaantammenkierron varrella. Tontille nouseva Asunto Oy Helsingin Karnevaali on energiatehokas puukerrostalo, johon valmistuu vapaarahoitteisia omistusasuntoja. Kohteen alustava muuttopäiväarvio on tammikuussa 2023. Rakennus on monimuotoinen, ja sen kummassakin portaassa on eri korkuisia osia. Karnevaali sijoittuu Helene Schjerfbeckin puiston läheisyyteen.

Arkta Oy rakentaa samaan kortteliin myöhemmin myös Asunto Oy Helsingin Tammen, joka on vuokrakerrostalo. Hankkeiden toteuttaja valikoitui vuonna 2019 tontinvarauskilpailulla. Asuntoja valmistuu molempiin hankkeisiin yhteensä 79.

Erityistä: As Oy Karnevaalin asukkaille on tulossa oma kasvihuone.

Havainnekuva HASO Asetelmanpolusta ja HEKA Kuninkaantammi Asetelmankadusta. Kuva: Arkta Reponen Oy / ArkWorks Arkkitehdit Oy

Yhteinen piha yhdistää

Helsingin Asuntotuotanto käynnistää lokakuussa 2021 rakennustyöt korttelikokonaisuudesta, jonka on tarkoitus valmistua vuoden 2023 joulukuussa. Puurakenteiset yhtiöt jakavat yhteisen pihan. Hankkeissa on yhteensä 99 asuntoa.

Erityistä: Hankkeen kilpailutusvaiheessa on pilotoitu vähähiilistä hankintamenettelyä yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Havainnekuva, Suomen puukerrostalot Oy

Älykäs talo kilpailun kautta

Suomen Puukerrostalot Oy:n huhtikuussa käynnistyneen arkkitehtikilpailun tulos ratkesi elokuussa 2021. Kilpailun kohde on puolihitas, jossa on rakennusoikeutta 4 400 k-m2. Rakentaminen alkaa todennäköisesti ensi vuoden puolella. Rakennuksesta on tarkoitus tulla ekologinen, turvallinen ja älykäs.

Erityistä: Katoille on mahdollisuus lisätä vehreyttä viherkatoilla, ja oviin laitetaan älylukitukset.

Asuntoja myös opiskelijoille

HOAS käynnistää suunnittelun Kuninkaantammessa Muotokuvankadun päätteenä olevalle tontille syksyllä 2021. Rakentamisen arvioitu aloitus on syksyllä 2022.

Erityistä: Kyseessä on kotimainen CLT-tilaelementeistä rakennettava puukerrostalo. HOAS:in ensimmäinen vastaavalla tuotantotekniikalla toteutettava kohde valmistui toukokuun 2021 lopussa Tapiolaan ja toista suunnitellaan Espoon Niittykumpuun.