Siirry suoraan sisältöön

Maria 01 startup-kampuksen yhteiskunnallinen vaikutus on merkittävä

09.03.2022

Startupkampus Maria 01:n yritykset vaikuttavat positiivisesti yhteiskuntaan ja tiedon lisäämiseen, käy ilmi tuoreesta vaikuttavuusraportista. Maria 01:n yritykset keräsivät viime vuoden aikana 358 miljoonaa euroa rahoitusta ja loivat Suomeen 271 uutta työpaikkaa.

Pohjoismaiden johtava startup-kampus Maria 01 on tänään 9. maaliskuuta 2022 julkaissut uuden kampuksen vaikuttavuutta tutkineen raportin. Mittaus tehtiin Upright-yrityksen metodilla, joka antaa yrityksille joko positiivisen tai negatiivisen nettovaikutussuhteen riippuen siitä, käyttääkö yritys enemmän resursseja kuin se luo arvoa. Raportin mittarit tarkastelevat vaikuttavuutta muun muassa yhteiskunnan, tiedon lisäämisen, ympäristön tai kansanterveyden kannalta.

Maria 01:n vaikuttavuus on selvästi positiivinen. Startupkampuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy muun muassa yritysten luomasta positiivisesta vaikutuksesta merkittäviin yhteiskunnallisiin infrastruktuureihin, kuten maksuliikenteeseen sekä energia- ja kuljetusalaan.

“Tietääksemme olemme Euroopan ainoa startup-kampus, joka mittaa systemaattisesti ja jatkuvasti startupiensa vaikuttavuutta. Kampuksellamme tulee olemaan tulevaisuudessa yli 70 000 neliömetriä tilaa uusille innovaatioille, joten on entistä tärkeämpää, että nämä innovaatiot auttavat ratkaisemaan maailmamme ongelmia eivätkä pahenna niitä”, kertoo Maria 01 -kampuksen toimitusjohtaja Ville Simola.

Yritykset luovat kasvullaan myös merkittäviä verotuloja

Yritykset luovat kasvullaan myös merkittäviä verotuloja muun muassa työpaikkojen kautta: viime vuonna uusia työpaikkoja kampukselle syntyi 271 kappaletta. Lisäksi startupit keräsivät rahoitusta yhteensä 358 miljoonan euron verran 59 rahoituskierroksella. Maria 01 on myös erittäin kansainvälinen keskittymä. Kampuksella työskentelee 65 eri kansallisuutta, mikä on osoitus startup-ekosysteemin valmiudesta palkata ihmisiä useista erilaisista taustoista ja maista.

Osana kasvustrategiaansa Maria 01 haluaa varmistaa, että tulevaisuudessa kaikki kampukselle hyväksytyt yritykset ovat nettovaikutukseltaan positiivisia. Lisäksi myös sijoittajat ovat ottaneet yhä enenevässä määrin vaikuttavuusstrategian osaksi ydintoimintojaan. Merkittävän rahoituskierroksen kerääminen ilman selkeää vaikuttavuusstrategiaa onkin tulevaisuudessa hyvin epätodennäköistä.

Maria 01 on Pohjoismaiden johtava kasvuyrityskampus, jonka yhteisöön kuuluu alkuvaiheessa olevia kasvuyrityksiä, arvostettuja venture capital -rahastoja sekä kansainvälisiä sijoittajia ja suuryrityksiä, joilla on vahva jalansija teknologian saralla. Maria 01:n omistajia ovat Helsingin kaupunki, Startup-säätiö ja Helsingin uusyrityskeskus. Parhaillaan Maria 01 toimii kotina yli 1400 jäsenelle, joista 180 on startup-yrityksiä, 23 palveluja tarjoavia kumppaneita ja 22 paikallisia sekä ulkomaisia sijoittajayhteisöjä.  

Lisätietoja tuoreesta raportista
(englanniksi)
täältä.

Koko raportin voi lukea täältä.

Uutisen kuva: Tapio Auvinen