Siirry suoraan sisältöön

Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja tarjoava Mieppi avattiin Haagassa

25.08.2021

Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu Mieppi käynnistyy elokuun lopulla Haagassa Läntisen aikuissosiaalityön toimitiloissa osoitteessa Hopeatie 6. Ajanvaraus on auki 27.8. lähtien.

Mieppi tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista keskustelutukea ilman lähetettä aikuisille sekä yli 13-vuotiaille nuorille. Asiakkaita auttavat mielenterveyden ammattilaiset. Keskustelua voidaan käydä asiakkaan toiveet huomioiden vastaanotolla paikan päällä tai etäyhteyksin.

Ensimmäinen Miepin toimipiste avattiin Myllypuroon loppuvuodesta 2019 ja toinen Kalasatamaan syksyllä 2020.

”Helsinkiläiset ovat löytäneet Miepin palvelut nopeasti ja Mieppi onkin vakiinnuttanut paikkansa osana sosiaali- ja terveystoimen peruspalveluja. Miepin keskeinen vahvuus on joustavuus. Palvelun saavutettavuus on erinomainen erilaisten yhteydenottotapojen ansiosta ja paranee entisestään, kun toimipisteitä on eri puolilla kaupunkia.”, psykiatrian ensilinjan palveluiden päällikkö Sami Keränen kommentoi.

Kaikkien Mieppien ajantasaiset tiedot löytyvät osoitteesta hel.fi/mieppi.

”Mieppi on korona-aikanakin pystynyt tarjoamaan palveluita katkotta ja keskusteluaikoja on voitu tarjota myös etävastaanottoina”, Keränen jatkaa.

Ajan Mieppiin voi varata Maisa-sovelluksella tai verkossa maisa.fi. Mieppiin saa yhteyden myös täyttämällä yhteydenottolomakkeen osoitteessa hel.fi/mieppi, jolloin asiakkaalle soitetaan takaisin 1–3 päivän kuluessa.

Ajanvaraus puhelimitse toimii numerossa 09 3103 7727 (ma–to 12–14).

Haagan Mieppiin voi myös tulla ilman ajanvarausta walk in -vastaanotolle keskiviikkoisin klo 9–14 os. Hopeatie 6, 1.krs. Varauduthan odottamaan omaa vuoroasi.

Mieppi palvelee Haagassa arkisin klo 8–16.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Sakari Röyskö

Uutinen on julkaistu 25.8. ja sitä on päivitetty 30.8.