Siirry suoraan sisältöön

Merellisten palveluiden Ahti-hankkeen eväät yrittäjien käyttöön

09.11.2021

Merellisiä palveluita koonnut Ahti-verkkopalvelun data on nyt hyödynnettävissä yrittäjien käyttöön. Helsingin kaupungin käynnistämä ja Innovaatiorahaston rahoittama Ahti-hanke oli kaupungin kehityksessä vuosina 2019–2020. Avointa dataa hyödyntävä Ahti-verkkopalvelu kokosi yhteen yli 600 pääkaupunkiseudun merellistä palvelua. Palvelusta asiakas pystyi löytämään mm. lounaspaikkoja, venepalveluja, sup-lautailua tai nähtävyyksiä meren ääreltä.

Ahti toimi testialustana, jossa kokeiltiin uusia kaupunkilaisille ja matkailijoille suunnattuja palveluja. Kuten hankesuunnitelmassa alun perin kaavailtiin, tavoitteena oli palvelun ja toiminnan jatkuminen kaupungin ulkopuolella pilotointivaiheen kokeilujen jälkeen.

Ahdille haettiin jatkokehittäjää keväällä 2021. Yrittäjä-purjehtija Tero Juola jatkaa merellisten palveluiden kehittämistä Helsinki Sea Guide -palvelussa. Helsinki Sea Guide jatkaa ekosysteemin ja loppukäyttäjien tarvitsemien varaus- ja maksutoimintojen kehitystyötä. Ahti-palvelussa mukana olleille toimijoille lähetetään sähköpostiviesti, jossa kerrotaan yhteystiedot Helsinki Sea Guideen.

Kiitämme kaikkia palvelun kehityksessä mukana olleita ja Ahdin käyttäjiä.

Täältä löydät kaupungin ylläpitämät merelliset palvelut:

Ahti-dataa hyödyntävä Helsinki Sea Guide

Ahti-hankkeen tulokset ja koodit ovat vapaasti saatavilla koko merellisen toimijakentän hyödynnettäväksi. Ohjelmisto on avointa lähdekoodia. Koodi on vapaasti ladattavissa GitHubista kahdesta eri aineistoista: https://github.com/City-of-Helsinki/ahti ja https://github.com/City-of-Helsinki/ahti-ui