Siirry suoraan sisältöön

Monenlaiset ihmiset ovat työpaikan voimavara

11.10.2021

Mielenterveyden häiriö ei estä työntekoa. Helsinki on mukana valtakunnallisessa hankkeessa, jossa autetaan psykiatrian asiakkaita työllistymään. Olisitko sinä valmis palkkaamaan mielenterveyskuntoutujan?

Monelle psykiatrian asiakkaalle työ ja mielekäs tekeminen ovat tärkeä osa hyvinvointia ja kuntoutumista. Työ tarjoaa onnistumisen kokemuksia, edistää kuntoutumista ja työntekijä pääsee osaksi työpaikan yhteisöä.  

”Asiakkaidemme tukena on oma työhönvalmentaja ja hoitava yksikkö. Työhönvalmentaja esimerkiksi auttaa valmennettavaa löytämään kiinnostavan työpaikan ja tukee häntä työhön liittyvissä kysymyksissä”, kertoo projektiasiantuntija
Anne Nordlund.

Työnantaja, etsitkö
työntekijää?

Jos mielenterveyskuntoutujan palkkaaminen voisi olla sinulle ja yrityksellesi toimiva vaihtoehto, Anne Nordlund kannustaa ottamaan yhteyttä.

”Tunnemme hyvin työnhakija-asiakkaamme ja heidän vahvuutensa. Osaamme usein suositella organisaatiolle juuri oikeanlaista työntekijää. Työnantajan ja työyhteisön tukena toimii työhönvalmennuksen ammattilainen.”

”Monimuotoisuus työpaikalla on voimavara. Erilaisista työntekijöistä koostuvat työyhteisöt ovat tutkimusten mukaan hyvinvoivia ja innovatiivisia.  Parhaimmillaan molemmat oppivat toisiltaan”, toteaa Anne Nordlund.

Valtakunnallinen
hanke 

Helsingin hanke on yksi sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamista alueellisista IPS-kokeiluista (Individual Placement and Support) vuosina 2021–2022. IPS-kokeilut ovat osa kansallisen mielenterveysstrategian toimeenpanoa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi kokeiluja ja toteuttaa IPS-toimintamallin arviointitutkimuksen.

Kysy lisää, soita p. 09 310 35439 tai lähetä sähköpostia sote.ipshanke@hel.fi

Lisätietoa Helsingin
osalta
löytyy osoitteesta www.hel.fi/sijoitajavalmenna  

Lisätietoa valtakunnallisesti löytyy osoitteesta thl.fi/ips