Siirry suoraan sisältöön

Onnea Kulttuurin kummilapset – luvassa on taidetuokioita kiireettömän yhdessäolon merkeissä

08.09.2022

Vuonna 2020 käynnistynyt Kulttuurin kummilapset -palvelu tarjoaa koronarajoitusten väistyttyä monipuolisen kattauksen kulttuurielämyksiä helsinkiläisille vauvoille ja heidän läheisilleen. Kulttuurin kummilapsia on rekisteröity jo lähes 9 500. Palvelun tavoitteena on saavuttaa helsinkiläiset lapsiperheet ja lisätä heidän hyvinvointiaan taiteen ja kulttuurin keinoin.

Kulttuurin kummilapseksi on tervetullut jokainen vuonna 2020 ja sen jälkeen syntynyt helsinkiläislapsi. Kulttuurikummi kutsuu perheet vuosittain vähintään kahteen maksuttomaan kulttuuritapahtumaan aina siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Pandemia-ajasta huolimatta kummilapsitoiminta on tavoittanut upeasti helsinkiläiset lapsiperheet. Kummilapsiksi on 8. syyskuuta mennessä rekisteröity jo lähes 9 500 vuonna 2020 ja sen jälkeen syntynyttä helsinkiläislasta, ja kulttuurielämyksiä on tuottamassa heille 32 kulttuuritoimijaa.

Kulttuurin kummilapset -toiminnalla Helsingin kaupunki sekä mukana olevat taide- ja kulttuuritoimijat haluavat tukea lapsiperheiden hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin sekä tarjota heille yhteisiä iloisia kokemuksia.

Kuluvana vuonna syntyneiden vauvojen kulttuurikummeja ovat Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksissa toimivat Tanssin talo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Kaapelimuseot, joihin kuuluvat Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo ja Hotelli- ja ravintolamuseo.

Vuonna 2021 syntyneiden lasten kummeina jatkavat teatterit: Helsingin Kaupunginteatteri, Nukketeatteri Sampo, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö. ja Q-teatteri.

Helsingin kaupunginorkesteri on vuonna 2020 syntyneiden lasten kummi. Nalle Nappisilmän syyskonsertteja pääsee kuulemaan syys−joulukuun aikana.

Helsingissä asuvat vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyneet vauvat ja taaperoikäiset voi rekisteröidä Kulttuurin kummilapsiksi ja ilmoittaa mukaan kulttuuritapahtumiin helposti Kulttuurin kummilasten verkkosivuilla. Tervetuloa nauttimaan kulttuurielämyksistä!

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.