Siirry suoraan sisältöön

Pyöräilyviikon teemana on Tervetuloa pyöräilijä!

23.08.2021

Pyöräilyviikko järjestetään pääkaupunkiseudulla 28.8.-5.9.2021. Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä.

Jalankulun ja pyörällä liikkumisen määrä on noussut korona-aikana. Moni on ryhtynyt pyöräilemään pitkän tauon jälkeen. Pyöräilyviikon tämänkertainen teema “Tervetuloa pyöräilijä” on monella tavalla ajankohtainen.

– On upeaa, miten pyörällä liikkumisesta on tulossa luonteva osa kaupunkiliikennettä ja kaupunkilaisten arkea kaikkina vuodenaikoina. Pyöräily on monille tärkeä liikuntaharrastus, mutta sen rooli on merkittävä myös kaupunkiliikenteen kehittymisessä, kertoo Helsingin seudun pyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Kaikissa Pyöräilyviikon -tapahtumissa voi osallistua Helsingin seudun Polkupyöräilijöiden jäsenhankintakampanjaan, jossa 12.9. mennessä jäseneksi liittyvien kesken arvotaan Helkaman sähköavusteinen polkupyörä (arvo jopa 3049 €).

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin – poimintoja ohjelmasta

Tapahtumien ohjelmat täydentyvät vielä ennen tapahtumia. Koko ohjelma on luettavissa hepo.fi/pyorailyviikko/-verkkosivulla sekä HePon Facebook-tapahtumissa.

Pyöräilyviikon ohjelmakokonaisuus on toteutettu sellaiseksi, että siihen voi osallistua terveysturvallisesti. 

Lauantaina 28.8.

Ihana Helsinki – koko perheen pyöräretki
Koe yhdessä pyöräilemisen ilo osallistumalla maksuttomalle ohjatulle 30 km Ihana Helsinki – pyöräretkelle Helsingin Kalasatamasta (Capellan puistotie 15), kokoontuminen klo 10.30, lähtö klo 11.00. Retkellä tutustutaan sekä luonto- että kulttuurikohteisiin ja pidetään useita taukoja. Pidempi pysähdys on Haltialassa, jossa voi syödä omia eväitä tai käyttää ravintolan palveluita. Retki kestää noin 3,5 tuntia ja päättyy Olympiastadionille. Retkelle voi osallistua myös kaupunkipyörällä.

Sunnuntai 29.8.

Tule viettämään Pyöräilyviikon avajaisia Helsingin Kansalaistorille klo 12-16.

Oletko epävarma, onko pyöräsi turvallisessa ajokunnossa? Tuo se maksuttomaan katsastukseen, jossa ystävällinen katsastaja Hiltusen pyörähuollosta tarkastaa pyöräsi kunnon ja merkitsee mahdolliset korjaustarpeet katsastuskorttiin.

Hävikkikukkakauppa Kukkis ohjaa maksuttoman pyöränkoristelutyöpajan, jossa voit kaunistaa pyöräsi leikkokukilla klo 12 lähtien ja osallistua myös Kaunein pyörä -kisaan, jonka voittajat julkistetaan klo 15.

Kansalaistorin tapahtumasta saat myös vinkkejä ja tietoa niin pyöräilystä, liikennesäännöistä kuin kaupungin pyöräliikenneinfrastakin ja voit kokeilla onneasi onnenpyörässä!

Tiistai 31.8.

Opi, mitä kaikkea pääkaupunkiseudun kunnat ja HSL ovat tehneet parantaakseen työ- ja asiointimatkojen pyöräilyolosuhteita. Pyörällä liikkumisen parhaat infrakohteet esitellään omalla verkkosivullaan ja niihin pääsee tutustumaan infrasuunnistukseen osallistumalla. Tänä vuonna osallistujat pääsevät äänestämään parhaat kohteet.

Perjantai 3.9.

Piipahda Pop up -tapahtumassa kauppakeskus Redissä ruokakaupan edustalla klo 15-18. Pisteellä on esillä tavarapyörä, johon lastattu viikon ostokset. Palkinnot voittavat ne, jotka arvaavat ostosten arvon lähimmäksi.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien ja HSL:n, – sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös HePon vapaaehtoiset.