Siirry suoraan sisältöön

Suutarinkylän koulun ympäristöä kehitetään oppilaiden aktiivisen ja turvallisen koulumatkaliikkumisen tukemiseksi

16.08.2021

Helsingin kaupungin hankkeessa, jossa Suutarinkylän koulun ylä- ja ala-asteen oppilaat ovat olleet mukana suunnittelemassa oppilaiden liikkumista tukevaa kouluympäristöä, käynnistetään toteutus maanantaina 16.8. alkaen.

Toimenpiteillä parannetaan kävely-ympäristöä kokonaisvaltaisesti niin liikkumisympäristön kuin leikittävyyden osalta sekä tuetaan lasten liikkumista pyörällä hillitsemällä ajonopeuksia paikalliskadulla ja lisäämällä laadukasta pyöräpysäköintiä koulun pihalla.

Kyseessä on kävely- ja pyöräilyolosuhteita parantava kokeilu, joka kestää syksyyn 2022 asti. Tällöin arvioidaan kokeilun vaikutuksia ja päätetään niiden perusteella pysyvät liikennejärjestelyt. Kokeilut ja infrastruktuurin asteittainen parantaminen ovat pyöräliikenteen kehittämisohjelman ja kävelyn edistämisohjelman mukaisia toimenpiteitä.

Suutarinkylän peruskoulun ympäristöön toteutetaan liikennejärjestelyt Töyrynummentiellä ja Yläkaskentiellä. Töyrynummentie muutetaan pihakaduksi ja kadunvarsipysäköinnin tilaan tuodaan ympäristön viihtyvyyttä parantavia elementtejä, joiden tarkoitus on ilmentää pihakadun luonnetta. Suunnitelman myötä kadunvarsipysäköinti merkitään erikseen ja kadulle jää noin 20 pysäköintipaikkaa. Lisäksi suunnitelman myötä poistetaan suojatie Yläkaskentie 25 kohdalta. Ratkaisun on tarkoitus parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta.

19-20.8.2021 oppilaat osallistuvat koulupihan viihtyisyyden lisäämiseen tekemällä katu ym. maalauksia taiteilijan johdolla koulun alueella. Nyt alkavat parannustyöt valmistuvat syksyn aikana.

Lisää aiheesta:

Hel.fi uutinen 17.3.2021: Oppilaat mukana aktiivisen ja turvallisen koulumatkaliikkumisen suunnittelussa – ympäristöpelillä kerättyjä ideoita aletaan toteuttaa kesällä

Kuva: Helsingin kaupunki