Siirry suoraan sisältöön

Taidetta ihan kaikille: Oppilaat ja runoilija tekivät yhteisen runoteoksen Tokaluokkalaisten taideretkellä – katso se videolta

17.12.2021

Kaikki Helsingin kaupungin koulujen kakkosluokkalaiset kutsuttiin tänäkin vuonna Tokaluokkalaisten taideretkelle nauttimaan kulttuurista ja tekemään sitä itse.

Helsingin juhlaviikot kutsui yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa kaikki toisen kouluvuotensa syksyllä 2021 aloittaneet Helsingin kaupungin koulujen oppilaat opettajineen Tokaluokkalaisten taideretkelle tänä syksynä.

Taideretki toteutettiin Kiasman taidepajoina kouluilla ja Helsingin kaupunginorkesterin striimattuna Kuiskaajan aaria -konserttina.

”Tokaluokkalaisten taideretki on hieno, jokavuotinen tilaisuus oppilaille ja heidän opettajilleen päästä yhdenvertaisesti iloitsemaan kulttuurin tekemisestä ja kokemisesta. Tänä vuonna taidepajat ja konsertti järjestettiin terveysturvallisesti kouluilla”, kertoo perusopetusjohtaja Outi Salo.

Taideretki on monitaiteinen kokemus, jossa syksyllä 2021 tutkittiin sanataidetta ja musiikkia. Retken tavoitteena on avata uusia ovia taiteeseen ja kulttuuriin sekä tarjota yhdenvertainen mahdollisuus taide-elämyksiin yhteisenä ikäluokkakokemuksena kaikille helsinkiläisille tokaluokkalaisille ja heidän opettajilleen.

Runoilija Aura Nurmen ja oppilaiden kohtaamisesta syntyi yhteistaideteos, jossa Nurmi on käyttänyt ainoastaan oppilaiden taidepajoissa tuottamia sanoja.

Runon pääsee katsomaan videolta. Ruotsinkieliset tekstit saa runoon asetusten kautta.

Tokaluokkalaisten taideretkeä on järjestetty Helsingissä vuodesta 2012 lähtien. Se on osa laajempaa Helsingin kaupungin koulujen kulttuuripolkua, jonka tavoitteena on tarjota peruskoulun oppilaille mahdollisuuksia tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurisisältöihin ja -tapahtumiin.