Siirry suoraan sisältöön

Tule järjestökumppaniksi Helsingin kaupungin ja järjestöjen välisen yhteistyön kehittämiseen!

19.09.2022

Kutsumme yhteistyöhön järjestöjä ja yhdistyksiä, jotka haluaisivat osallistua Helsingin kaupunkiyhteisten avustuskäytäntöjen ja järjestöyhteistyön mallin kehittämiseen sekä vuonna 2023 aloittavan järjestöneuvottelufoorumin käynnistämisen suunnitteluun.

Helsingin kaupunki valmistelee kaupunkiyhteisiä järjestöavustusten periaatteita sekä kaupunkiyhtenäistä järjestöyhteistyön mallia. Kaupungin ja järjestöjen välisen kumppanuuden vahvistamiseksi on päätetty perustaa järjestöneuvottelufoorumi, joka kokoontuu säännöllisesti. Kehittämistyö käynnistettiin keväällä 2022.

Helsingin kaupunginkanslian kansliapäällikkö on asettanut syksyksi 2022 valmistelulle jatkotyöryhmän, joka koostuu kaupungin eri toimialojen sekä kaupunginkanslian työntekijöistä. Työryhmän nimeämispäätös löytyy täältä.

Kutsumme nyt järjestöjä ja yhdistyksiä mukaan sparrausryhmään. Ryhmä kokoontuu loka- ja marraskuussa ja tukee kaupungin järjestöyhteistyön valmistelua kokoamalla järjestöjen näkökulmaa valmisteltaviin asioihin. Ryhmän ensimmäinen tapaaminen järjestetään 4.10.2022 kello 14–16 Teamsissa. Ryhmä kokoontuu syksyn aikana tarpeen mukaan 3–5 kertaa. Järjestöjen sparrausryhmän toimintaa koordinoidaan kaupunginkanslian viestintäosaston osallisuus- ja neuvontayksiköstä, mutta tapaamisiin voi osallistua myös valmistelun jatkotyöryhmän muita jäseniä.

Ryhmän koko on maksimissaan 20 toimijaa. Jos kiinnostuneita on tätä enemmän, valitsemme järjestöt ja yhdistykset sillä periaatteella, että ryhmässä on mukana mahdollisimman laajasti eri kohderyhmiä sekä eri toimintamuotoja edustava joukko erikokoisia ja erilaisia järjestö- ja yhdistystoimijoita, jotka järjestävät toimintaa, tukea tai palvelua Helsingissä.

Ilmoittaudu viimeistään 28.9. mukaan tästä.

Sparrausryhmään osallistumisesta ei makseta palkkiota.

Jäsenet vuonna 2023 perustettavaan järjestöneuvottelufoorumiin valitaan erikseen.

Syksyn aikana järjestetään myös kaikille järjestö- ja yhdistystoimijoille avoin työpaja ja avataan Kerro kantasi -kysely avustuskäytännöistä sekä järjestöyhteistyön kehittämisestä.