Siirry suoraan sisältöön

Urban Tech Helsinki tukee kestäviä kaupunkiratkaisuja kehittäviä startup-yrityksiä – 8 uutta yritystä valittu hautomo-ohjelmaan

05.10.2022

Urban Tech Helsinki -yrityshautomo tukee puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja. Hautomon tavoitteena on auttaa innovatiivisia ja kasvukykyisiä yrityksiä ratkaisemaan kaupunkien haasteita. Toiminta painottuu erityisesti puhtaaseen energiaan, liikkumiseen, kestävään rakentamiseen, kiertotalouteen sekä jätehuoltoon ja urbaaniin ruoantuotantoon. Urban Tech Helsingin avulla Helsingin kaupunki haluaa houkutella osaajia ja yrityksiä pääkaupunkiseudulle sekä tukea ja vauhdittaa uusien, erityisesti tutkimuslähtöisten, yritysten syntymistä ja alkuvaiheen kasvua. Urban Tech Helsinki -hautomoon on valittu nyt kahdeksan uutta startup-yritystä.

Hautomon uudet startup-yritykset pääsivät esittelemään itsensä ja kuulemaan toistensa liikeideoista syyskuun lopulla Maria 01:n tiloissa pidetyssä avajaistilaisuudessa. Tilaisuudet ovatkin tärkeä osa Urban Tech Helsingin toiminnan ideaa, sillä ne mahdollistavat vertaisoppimista ja tukevat yritysten kokemusten jakamista.

Urban Tech Helsinki koostuu yrityksille räätälöitävistä valmennustapaamisista ja työpajoista

Urban Tech Helsinki alkaa 8-viikkoisella intensiivijaksolla, joka koostuu työpajoista ja ryhmävalmennuksista. Niissä käsitellään startup-yritysten keskeisimpiä osia kuten liiketoimintamallinnusta, kestävän kehityksen vaikutusta, tiimin rakennusta, viestintää ja tietysti rahoitusta. Toinen olennainen osa ovat koko hautomoajan jatkuvat yksittäiset valmennustapaamiset hautomon käytännön toimintaa pyörittävän Aalto-yliopiston tiimin neuvojien kanssa.

Urban Tech Helsingin hautomokausi jatkuu yrityksen tarpeista riippuen 1–3 vuotta, jotta alkuvaiheen yritykset saavat riittävän pitkän tuen liiketoimintansa kehittämiseen ja ratkaisunsa testaamiseen yhdessä Helsingin kaupungin Testbed-kokeilutoiminnan ja partneriverkoston kanssa.

– Urban Tech tekee Helsingistä uniikin toimijan startup-kentällä. Startup-yritysten yhteistyö julkisten toimijoiden, kuten kaupungin kanssa, on monissa maissa olematonta. Lisäksi kolmen korkeakoulun tarjoamat palvelut muun muassa tutkimuksessa ja opiskelijayhteistyössä ovat startupeille loistava mahdollisuus. Esimerkiksi yritysten tuotteita on kehitetty eteenpäin ja testattu Metropolian innovaatioyksiköissä, ja yhdessä Helsingin yliopiston Viikki Food Design Factoryn kanssa olemme järjestäneet tapahtuman startupien ja opiskelijoiden yhdistämiseksi. Teemme tiivistä yhteistyötä jatkossakin, että saamme kampuksilta entistä enemmän ideoita ja yrityksiä ratkaisemaan kaupunkien kestävyyshaasteita, tiivistää hautomon projektipäällikkö Kaisa Ahonen Aalto Startup Centeristä.

Tutustu Urban Tech Helsinki -hautomon uusiin yrityksiin

Seuraavat yritykset ovat aloittaneet hautomossa syyskuussa 2022:

  • Arctic Farming Oy
  • Formup
  • IO-dit
  • Missing-Link Oy
  • Nelinor
  • Plan T
  • Skipit
  • Superhood Oy

Lisätietoa Urban Tech Helsinki -hautomoon mukaan valituista yrityksistä ja niiden liikeideoista löytyy tämän linkin takaa.

Helsinki haluaa olla Euroopan johtava alusta uutta luovalle yritystoiminnalle

Helsingin tavoitteena on olla vuoteen 2025 mennessä Euroopan johtava alusta kokeiluille ja uutta luovalle yritystoiminnalle. Kaupunki haluaa lisäksi kehittää yritysten toimintaympäristöjä, edistää helsinkiläisten työllistymistä ja mahdollistaa kestävä ja osaamiseen perustuva taloudellinen kasvu. Urban Tech Helsinki -hautomon toiminta edistää osaltaan kaikkia näitä tavoitteita.

Urban Tech Helsinki -hautomon partnereina ovat yhteistyössä kaupungin kanssa Aalto Yliopisto, Helsingin Yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.