Siirry suoraan sisältöön

Uusi ura aukeni rekrytoivan koulutuksen kautta 13 työnhakijalle varhaiskasvatuksessa

20.04.2022

Helsingin kasvatus ja koulutus järjestää yhteistyössä TE-palvelujen kanssa rekrytoivaa koulutusta, joka johtaa kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon opintoihin oppisopimuksella ja sitä kautta lastenohjaajan ammattiin. Lastenohjaaja voi työskennellä esimerkiksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajana päiväkodissa.

Tänä keväänä ammattiin valmistui yhteensä 13 rekrytoivan koulutuksen kautta aloittanutta opiskelijaa. Lämminhenkisiä valmistujaisia juhlittiin STEP-koulutuksen tiloissa Ruoholahdessa. Oppilaitos vastasi opiskelijoiden tutkintokoulutuksesta ja näyttöjen järjestämisestä.

– Oppisopimusopiskelussa päiväkodissa parasta on ollut ihana, positiivinen ja huumorintajuinen tiimi. Kaikki tekeminen on ollut tosi tasa-arvoista, sanoi tilaisuudessa puhunut Laila Benh Lal.

Koulutusta järjestetään kahdesti vuodessa

Oppisopimusopiskelu tapahtuu päiväkodissa koulutetun varhaiskasvatuksen ammattilaisen opastuksella. Valmistujaistilaisuutta juhlistamassa olikin opiskelijoiden lisäksi myös työpaikkaohjaajia.

Benh Lalin työpaikkaohjaaja Ninni Korkala päiväkoti Jousesta komppasi opiskelijan ajatuksia tasa-arvoisesta yhdessä tekemisestä.

– Toisiltamme oppiminen on ollut ihan parasta, Korkala totesi.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan rekrytoivaa koulutusta järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon oppisopimusopiskeluun tähtäävään koulutukseen otetaan vuosittain 20–30 uutta opiskelijaa. Kun rekrytoivan koulutuksen aikaiset opinnot on suoritettu hyväksyttävästi, opiskelija jatkaa tutkinnon suorittamista oppisopimuksella.

Haku on nyt käynnissä

Tunnetko uutta uraa etsivän varhaiskasvatustyöstä kiinnostuneen? Haku syksyllä 2022 alkavaan varhaiskasvatuksen lastenohjaajan rekrytoivaan koulutukseen on käynnissä 16.5. asti. Koulutukseen voivat hakea helsinkiläiset palkkatukikelpoiset työttömät työnhakijat.

Lue lisätietoja verkkosivuillamme

Teksti ja kuva: Rosa Luopajärvi