Siirry suoraan sisältöön

Vaikuta tulevaisuuteen, tule tukihenkilöksi lapselle!

04.10.2022

Olisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä.

Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. 

Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi.

Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelu, jonka perusteella tehdään valintoja tukihenkilökurssille. Tukihenkilöiksi lähtevien rikostausta selvitetään.

Uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä koulutetaan marraskuussa, kurssi alkaa 7.11.2022. Jos toiminta kiinnostaa sinua, varaa soveltuvuushaastatteluaikasi osoitteesta tukihenkilotoiminta@hel.fi  Haastattelu pidetään toimistollamme Hakaniemessä tai Teamsin kautta, ja se kestää noin tunnin.

Lisää aiheesta tukihenkilötoiminnan verkkosivuilla.

Kuva: Virpi Velin