Siirry suoraan sisältöön

Väitteet kaupungin työntekijöiden laittomasta toiminnasta Aurinkolahden uimarannalla on tutkittu – näyttöä ei löytynyt

17.05.2021

Sosiaalisessa mediassa levisi marraskuussa 2020 laajalti päivitys, jossa esitettiin vakavia väitteitä Helsingin kaupungin ja sen tiettyjen työntekijöiden toimintatavoista liittyen Aurinkolahden uimarannan yrittäjiin. Työntekijöitä syytettiin esimerkiksi lahjontaan kannustamisesta ja petoksesta. Asiasta tehtiin myös rikosilmoitus. Näyttöä väitteiden mukaisesta toiminnasta ei ole löytynyt.

Helsingin poliisilaitos on suorittanut esitutkinnan esitetyistä väitteistä. Helsingin kaupunki on saanut luvan molemmilta työntekijöiltä kertoa, että syyttäjä on 5. toukokuuta päättänyt lopettaa molempiin kohdistuneen esitutkinnan. Näyttöä lainvastaisesta toiminnasta ei löytynyt kummankaan työntekijän osalta.

Helsingin kaupunki suhtautuu vakavasti eettisten periaatteiden ja lain toteutumiseen toiminnassaan. Tästä syystä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio pyysi itsenäisesti toimivaa Helsingin kaupungin sisäistä tarkastusta selvittämään asiaa. Myöskään sisäisen tarkastuksen selvityksessä ei tullut esiin todisteita kannustamisesta lahjontaan.

Helsingin kaupunki pitää hyvänä, että asia tutkittiin perusteellisesti. Helsingin kaupunki on tyytyväinen lopputulokseen.

Lisätietoja:
Tommi Laitio
kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja