Siirry suoraan sisältöön

Valtuusto hyväksyi Helsingin kaupunkistrategian 2021–2025

13.10.2021

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 13. lokakuuta Helsingin kaupunkistrategian valtuustokaudelle 2021–2025. Lisäksi valtuusto nimitti kaupunkiympäristön uudeksi toimialajohtajaksi Ville Lehmuskosken, piti kyselytunnin sekä käsitteli valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita.

Kaupunkistrategia on lähtökohtana valmisteltaessa valtuustokauden talousarvioita ja toimintasuunnitelmia. Keskeisiä tavoitteita strategiassa ovat muun muassa yhdenvertainen ja kansainvälinen Helsinki, vastuullinen talous kestävän kasvun perustana, kunnianhimoinen ilmastovastuu ja luonnonsuojelu, maailman paras ja yhdenvertaisin paikka oppia, sekä henkilöstölle vetovoimainen Helsinki.

Esitys kaupunkistrategiaksi 2021 – 2025

Valtuusto keskusteli strategiasta kokouksessaan 6. lokakuuta. Keskustelu on nähtävissä Helsinki-kanavalla.

Kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi Ville Lehmuskoski

Kaupunginvaltuusto päätti ottaa diplomi-insinööri Ville Lehmuskosken kaupunkiympäristön toimialajohtajan virkaan seitsemäksi vuodeksi. Lehmuskoski siirtyy virkaan Helsingin kaupungin liikennelaitoksen toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2014. Tätä ennen Lehmuskoski on työskennellyt muun muassa Helsingin kaupungilla liikennesuunnittelupäällikkönä.

Kyselytunnilla keskusteltiin varhaiskasvatuksen resursseista sekä neuvola- ja koululääkäritilanteesta

Kaupunginvaltuuston kokouksen alussa pidettiin kyselytunti. Kyselytunnilla käsiteltiin Elina Kauppilan (Vas.) kysymys varhaiskasvatuksen henkilökunnan resursseista, Silja Borgarsdóttir Sandelinin (RKP) kysymys Helsingin neuvolatilanteesta sekä Pia Pakarisen (Kok.) kysymys Helsingin koululääkäritilanteesta. Kysymyksiin vastasivat kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar sekä sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov.

Kyselytunnin keskustelu on nähtävissä valtuuston kokouksen tallenteella Helsinki-kanavalla.

Valtuusto käsitteli useita valtuutettujen ja valtuustoryhmien aloitteita

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita. Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmän aloite koski Helsingin palkkatakuuta, Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite lasten turvallisen koulunkäynnin vahvistamista, Keskustan valtuustoryhmän aloite paikkariippumattoman monipaikkaisen työn mahdollistamista ja Avoimen puoleen valtuustoryhmän aloite palveluja koordinoivasta yhteyshenkilöstä lapsiperheiden tukemiseen.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Kuva: Pyry-Pekka Kantonen