Siirry suoraan sisältöön

Valtuusto käsitteli koronatoipumispakettia ja hyväksyi Laakson yhteissairaalan asemakaavan muutoksen

19.01.2022

Kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 19. tammikuuta koronatoipumiseen tarkoitettua määrärahapakettia ja hyväksyi Laakson yhteissairaalan asemakaavan muutoksen. Kaupunginvaltuuston aluksi pidettiin kyselytunti.

Koronasta toipumiseen on varattu kaupunginhallituksen käyttövaroihin yhteensä 70 miljoonaa euroa vuosille 2022–2023.

Kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunginhallituksen tämän vuoden käyttövaroista siirretään 45 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveyspalveluihin hoito- ja palveluvelan korjaamiseen. 45 miljoonan euron määräraha käytetään palvelujen saatavuuden parantamiseen, matalan kynnyksen mielen hyvinvointia edistäviin palveluihin ja iäkkäiden päivätoimintapalveluihin.

Kaupunginhallitus päätti 10. tammikuuta, että koronatoipumisen määrärahasta kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käytettäväksi tulee 17 miljoonaa euroa, joka käytetään lasten ja nuorten osaamis- ja hyvinvointivajeen korjaamiseen. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle osoitetaan 8 miljoonaa euroa, joka käytetään kulttuuri- ja tapahtuma-alan tukemiseen, lasten ja nuorten hyvinvointivajeen korjaamiseen, ikääntyneiden mielen hyvinvoinnin ja liikkeelle lähtemisen tukemiseen sekä ulkoilun ja liikunnan mahdollisuuksien vahvistamiseen.

Valtuustossa myös kaavaratkaisuja ja kyselytunti

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Laakson yhteissairaalan asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutos koskee nykyistä Laakson sairaalan aluetta. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden sairaalakampuksen rakentamisen.

Alueelle on tarkoitus sijoittaa laaja-alaisesti pääkaupunkiseudun psykiatrista sairaanhoitoa sekä puolet Helsingin sairaalan sairaalatoiminnoista. Sairaalasta tulee Helsingin kaupungin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) yhteinen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Kansallismuseon laajennuksen mahdollistavan asemakaavan muutoksen Etu-Töölössä. Laajennuksen tavoitteena on, että Kansallismuseossa voidaan järjestää suuria ja vaativia kansainvälisiä näyttelyitä, joihin nykyiset tilat ovat liian pienet.

Uudisosa rakennetaan Kansallismuseon päärakennuksen yhteyteen sen suojeluarvot huomioiden. Uudisrakennuksen tilat on tarkoitus sijoittaa museon pohjoispuolen pihapuiston alueelle suurimmaksi osaksi maan alle jättäen tilaa terassialueille, näyttelyille ja ulkotapahtumille.

Valtuuston aluksi järjestettiin kyselytunti. Kyselytunnin aiheina olivat lumen mereen ajon lopettaminen ja kestävän vaihtoehtoisen ratkaisun käyttöön ottaminen, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen selviytyminen epidemiatilanteessa ja Helsingin koronastrategia.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Kuva: Paavo Jantunen