Siirry suoraan sisältöön

Viherpysäkit tarjoavat jälleen kasveja pölyttäjille ja nautiskelupaikkoja kaupunkilaisille Malminkartanossa ja Kannelmäessä

23.06.2022

Malminkartanon Puustellinaukiolle ja Kannelmäen Sitratorille rakennetaan kesän ajaksi viherpysäkit, jotka kannustavat hengähtämään ja nauttimaan kesästä. Malminkartanossa sekä Malmilla kokeiltiin väliaikaisia viherkalusteita kesän 2021 aikana ja viherpysäkkien saama positiivinen palaute kannusti kokeilun jatkamiseen tänäkin kesänä. Pysäkit asennetaan ennen juhannusta.

Viherpysäkit ovat siirrettävistä elementeistä rakentuva kokonaisuus, joka pitää sisällään istumapaikkoja ja syötäviä kasveja ihmisille sekä kukkia pölyttäjille. Lisäksi Kannelmäen viherpysäkillä voi pelata shakkia ja Malminkartanossa neljän suoraa.

Viherpysäkit ovat syntyneet halusta kehittää luonnon monimuotoisuutta lisäävää vihertilaa, jossa jokaisella kaupunkilaisella olisi mahdollisuus nauttia vihreydestä. Kaupunkiympäristössä viherpysäkki tarjoaa kosketuksen luontoon, yhteisöllisyyttä ja mukavaa tekemistä. Luonnonmukaiset kasvivalinnat houkuttelevat viherpysäkille perhosia ja pörriäisiä.

Perusparannukset alkavat asemanseuduilla

Viherpysäkit antavat pientä esimakua vuoden 2022 aikana alkavista Kannelmäen Sitratorin sekä Malminkartanon asema-aukion ympäristön perusparannuksista, joissa korjataan rakenteita, asennetaan uutta valaistusta, uusitaan istutuksia sekä rakennetaan lapsille leikillisiä elementtejä.

Viherpysäkit ovat osa Helsingin kaupungin sekä Forum Viriumin yhteisen Fiksu Kaupunki -innovaatiohankkeen toimintaa, ja ne toimittaa Innogreen. Hanke on mukana kehittämässä Malminkartanoa ja Kannelmäkeä Helsingin kaupungin kanssa.

Hankkeessa luodaan ratkaisuja ja palveluita, jotka helpottavat asukkaiden arkea, luovat yrityksille uusia mahdollisuuksia ja edistävät hiilineutraalia kaupunkia. Siirrettävien viherkalusteiden lisäksi hankkeessa on kokeiltu mm. älykkään valaistuksen ja katutilan analytiikan ratkaisuja.

Malminkartano ja Kannelmäki ovat yhdessä yksi neljästä kaupunkiuudistusalueesta. Muita kaupunkiuudistusalueita ovat Malmi, Mellunkylä ja Meri-Rastila. Kaupunkiuudistuksen tarkoitus on luoda uutta elinvoimaa vanhoille asuinalueille panostamalla kunnostamiseen ja uuden rakentamiseen.

Lue lisää kaupunkiuudistuksesta: uuttahelsinkia.fi/kaupunkiuudistus