Liikkuminen on terveyden ja toimintakyvyn säilymisen kannalta erityisen tärkeää vanhetessa. Helsinki on tunnistanut, että ikääntyneiden liikkumisen lisäämiseen ja liikkumismahdollisuuksien parantamiseen tarvitaan huomattavasti kuntoliikuntaa laajempi lähestymistapa.
Vuoden 2021 jälkeen toimialoilla on toteutettu kymmeniä toimenpiteitä ikäihmisten liikkumisen edistämiseksi. Kaupunkiympäristön toimialalla katu- ja puistonpenkkien määrää on lisätty, kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita on parannettu ja talvikunnossapitoa tehostettu. Liikkumissopimuksen käyttöönotto on laajennettu kaikkiin sairaala-, hoiva- ja kuntoutuspalveluihin. Myös liikkumisen puheeksiottoa ja liikkumiseen liittyvää neuvontaa sekä ikääntyneille suunnattuja tanssi- ja liikuntakursseja on lisätty. Ikääntyneiden liikkumista on edistetty myös muun muassa järjestö- ja yhdistysavustuksilla, liikkumiskampanjoilla ja vertaisohjaajakoulutuksilla.
Vuonna 2024 kaupungin toimialat toteuttivat monia toimenpiteitä vähän liikkuvien ikääntyneiden liikkumisen edistämiseksi. Malmilla toteutettiin vuoden 2024 aikana monitoimijainen ikääntyneiden liikkumisen edistämisen projekti, jonka lopputuotteena syntyi monistettavissa oleva yhteistoiminnallinen malli. Kaupunkitasoisesti sekä työväenopiston vieraskielisten opiskelijoiden määrä että kaupungin järjestämän senioriliikunnan täyttöaste ovat kasvaneet. Ikääntyneille on toteutettu Digiystävät-kursseja. Ikääntyneiden liikkumisen ja kulttuurin avustushankkeiden arviointimalli on uudistettu. Elokuuhun 2024 mennessä liikkumissopimus oli käytössä 77 prosentilla sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden asiakkaista. Penkkien määrää lisätään edelleen vuoden 2025 loppuun mennessä kahdellasadalla.