Siirry suoraan sisältöön

Ett tredje Mieppi-serviceställe som erbjuder mentalhälsovårdstjänster med låg tröskel öppnar i Haga 30.8.

Ett Mieppi-serviceställe, som erbjuder mentalhälsovårdstjänster med låg tröskel, öppnas i slutet av augusti i verksamhetslokalerna för Västra områdets vuxensocialarbete på Silvervägen 6 i Haga. Tidsbokningen har öppet fr.o.m. 27.8.

Mieppi erbjuder avgiftsfri och konfidentiellt samtalsstöd utan remiss för vuxna och unga över 13 år. Yrkesfolk inom mentalhälsovården betjänar kunderna. Samtalet kan beroende på kundens önskemål antingen föras på plats vid mottagningen eller på distans.

Mieppis första verksamhetsställe öppnades i Kvarnbäcken i slutet av 2019, och den andra i Fiskehamnen hösten 2020.

”Helsingforsborna har hittat Mieppis tjänster snabbt, och Mieppi har etablerat sig som en del av social- och hälsovårdssektorns bastjänster. Mieppis centrala styrka är flexibilitet. Tjänsten är mycket tillgänglig tack vare de olika sätten för kontakt och förbättras hela tiden, i och med att serviceställen finns runtom staden” säger Sami Keränen, chef för förstalinjens tjänster.

Uppdaterade uppgifter om alla Mieppin finns på adressen hel.fi/mieppi.

”Mieppi har även under coronatiden kunnat erbjuda sina tjänster utan avbrott, och samtalstider har också kunnat ges på distans” fortsätter Keränen.

Man kan boka en tid till Mieppi med Maisa-appen eller på nätet maisa.fi. Man kan också kontakta Mieppi genom att fylla i en kontaktblankett på adressen hel.fi/mieppi, i vilket fall vi ringer upp klienten inom 1–3 dagar.

Tidbokning per telefon på numret 09 3103 7727 (mån-tor 12–14).

Man kan också komma till walk-in mottagningen i Mieppi i Haga utan tidsbokning onsdagar kl. 9–14, (Silvervägen 6, 1 vån., var redo att vänta på din tur).

Mieppi betjänar i Haga vardagar kl. 8–16.

Kuva: Helsingfors material bank / Sakari Röyskö