Siirry suoraan sisältöön

Grattis Kulturens fadderbarn – det utlovas konststunder med stressfri samvaro

Tjänsten Kulturens fadderbarn lanserades 2020 och erbjuder nu när coronarestriktionerna har hävts ett brett utbud av kulturupplevelser för bebisar i Helsingfors och deras nära och kära. Nästan 9 500 Kulturens fadderbarn har redan registrerats. Tjänsten vänder sig till barnfamiljerna i Helsingfors för att öka deras välbefinnande genom konst och kultur.

Alla barn i Helsingfors som är födda 2020 eller senare är välkomna att bli Kulturens fadderbarn. Kulturfaddern bjuder årligen in familjerna till minst två gratis kulturevenemang tills barnet börjar skolan.

Trots pandemitiden har fadderbarnsverksamheten på ett fantastiskt sätt nått barnfamiljerna i Helsingfors. Den 8 september hade nästan 9 500 Helsingforsbarn födda 2020 och därefter registrerats som fadderbarn. Med i verksamheten för att producera kulturupplevelser till barnen finns 32 kulturaktörer.

Med verksamheten Kulturens fadder vill Helsingfors stad och de medverkande konst- och kulturaktörerna stödja barnfamiljernas välbefinnande genom konst och kultur samt skapa social gemenskap i en stad med allt större mångfald och erbjuda barnfamiljerna gemensamma glada upplevelser.

Kulturfaddrar för barnen som föds under det innevarande året är Dansens hus, Cirko – Centrumet för nycirkus och Dansteater Hurjaruuth, som bedriver verksamhet i Kabelfabriken och Söderviks kulturcentrum, samt museihelheten Kabelmuseerna som omfattar Teatermuseet, Finlands fotografiska museum och Hotell- och restaurangmuseet.

Fadderverksamheten för barnen födda 2021 fortsätter vid teatrarna Helsingfors stadsteater, Dockteatern Sampo, Finlands nationalteater, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö. och Q-teatern.

Helsingfors stadsorkester, som är fadder för barnen födda 2020, bjuder in barnen till Nalle Knappögas höstkonserter som man kan höra under september–december.

Småbarn i Helsingfors som är födda 2020 och därefter kan registreras som Kulturens fadderbarn och enkelt anmälas till kulturevenemang på https://kummilapset.hel.fi/sv/. Välkommen att njuta av kulturupplevelser!

Tjänsten Kulturens fadderbarn förvaltas av Helsingfors stads kultur- och fritidssektor och stöds av Jane och Aatos Erkkos stiftelse.