Siirry suoraan sisältöön

Helsingfors stads flerspråkiga coronakommunikation fortsätter

Staden har inlett nya åtgärder för att på ett effektivt sätt nå olika befolkningsgrupper. Särskilt information om coronavaccin förs dit där folk rör sig i vardagen. Dessutom har social-och hälsovårdspersonal besökt grupper med andra språk som modersmål. 

Målet är att säkerställa att man exempelvis kan hitta riktig information om coronavaccin så enkelt som möjligt. Därutöver skapas platser för diskussion på det egna språket, så att man kan rätta till felaktig information om vaccinationerna. 

Popup-vaccination på olika ställen

Popup-vaccinationspunkterna har varit verksamma på olika håll i staden. Verksamheten fortsätter ännu under nästa vecka i Östra centrum och vid Gårdsbackas metrostation. Förutom information kan man få både första och andra vaccindosen vid punkterna.

Samtidigt har staden i samarbete med Kide-stiftelsen inlett en uppsökande coronavirusrådgivning på olika språk. Rådgivarna cirkulerar runt om i Helsingfors och träffar folk som vill ha information om vaccin. Dessutom har stadens rådgivning Helsingfors-info inlett permanenta regionala åtgärder och flerspråkiga rådgivare är anträffbara en gång i veckan på exempelvis Gårdsbacka bibliotek, Gamlasgården och Malms bibliotek.

Mer om ämnet:

Hos stadens Helsingfors-info kan man få information om närmaste popup-vaccinationspunkt under september även på somaliska och arabiska. Info betjänar måndag till torsdag klockan 9–16, fredag klockan 9–15 på tfn 09 310 111 11. Popup-vaccinationspunkterna uppdateras även varje vecka på webbplatsen Popup-vaccinationspunkter