Siirry suoraan sisältöön

Höstens nya ettor får en bokpresent av Helmet-biblioteken

Hösten 2021 får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda ännu en gång en bok i present: Maggan året runt av Ellen Strömberg och Elin Löf. Boken är en gåva till barnen från Helmet-biblioteken och Schildts & Söderströms förlag. Med presenten vill man inspirera barnen till att börja läsa och använda sitt närbibliotek.

Biblioteken bjuder in ettorna till klassbesök under höstens lopp och delar ut böckerna då. Då kan eleverna också få egna bibliotekskort, om de inte redan har ett.

Kampanjen med en bokpresent på hösten har genom åren varit mycket populär bland de nya ettorna och deras familjer. Ettorna i de finska skolorna får boken Otusten joukossa av Aino Järvinen och Laura Merz. Boken är utgiven på förlaget Etana Editions.

Celia-biblioteket medverkar i kampanjen och står till tjänst med talböcker ifall den tryckta boken inte passar eleven, t.ex. på grund av synskada.

Om Maggan året runt:
Maggan älskar sin mamma och sin morfar PG, men hon har inte någon bästis i sin egen ålder. Det är Maggan lite orolig för. Hur vet man egentligen att man är bästisar? Kan man tycka om flera personer samtidigt? Sådant och mycket annat funderar Maggan, sju år, på under det första året i skolan.

Ellen Strömbergs nya kapitelbok innehåller fyra årliga och barnnära berättelser om Maggan. Texterna passar perfekt som högläsning eller att läsa själv för dem som redan knäckt läskoden.

Foto: Helsingfors stad — Daniel Leiviskä

Mer information om kampanjen:
Maria Grundvall, Grankulla stadsbibliotek
maria.grundvall@kauniainen.fi, 050 411 6514