Siirry suoraan sisältöön

Kom med och utveckla stadens tjänster: anslut dig till vår utvecklargemenskap!

Vi söker stadsbor till vår utvecklargemenskap. När du ansluter dig till Helsingfors stads utvecklargemenskap får du vara med i en gemenskap på nätet som tillsammans utvecklar stadens tjänster. Inom gemenskapen kan du utifrån ditt eget intresse och din tidtabell delta i undersökningar, diskussioner och tester kopplade till olika ämnen och tjänster.

Tveka inte att komma med, gemenskapen har redan över 500 aktiva medlemmar. Vi vill höra om just dina behov, önskemål och åsikter som användare av stadens tjänster. Vi samarbetar på finska, svenska och engelska – du kan själv välja på vilket språk du vill delta. Gemenskapen är riktad till Helsingforsbor över 15 år, yngre stadsbor engagerar vi genom andra kanaler.

Vår gemenskap är en sluten webbplats, där man loggar in med ett eget användarnamn och lösenord. Inom gemenskapen deltar man med en signatur. Vi lottar ut GoGift-presentkort (presentkorten fungerar för hundratals butiker och tjänster) och prylar med Helsingforstema bland deltagarna. Utvecklargemenskapens deltagare har också möjlighet att delta i demotillfällen för tjänster och vara bland de första som får testa nya tjänster.

Vem ligger bakom gemenskapen?

Bakom utvecklargemenskapen ligger Helsingfors stads designteam, som arbetar med att förnya stadens webbplats hel.fi. Dessutom deltar många andra av stadens medarbetare från olika sektorer i gemenskapen. Utvecklargemenskapens plattform LeanLab är en nätgemenskap som utvecklats och upprätthålls av vår designpartner Digitalist Group.

Om du har frågor om utvecklargemenskapen, tveka inte att kontakta oss genom att skicka ett meddelande till info@uusi.hel.fi.

Läs merhttps://uusi.hel.fi/liity

Foto: Jussi Hellsten