Siirry suoraan sisältöön

Konst för var och en: Elever gjorde kollektivt konstverk tillsammans med poet på Andraklassarnas konstutflykt – se den i videon

Alla Helsingfors skolors andraklassare bjöds även detta år in på Andraklassarnas konstutflykt för att få njuta av kultur och för att skapa kultur själv.

Helsingfors festspel i samarbete med Fostrans- och utbildningssektorn, Museet för nutidskonst Kiasma, Helsingfors stadsorkester och Musikhuset inbjöd andra klassens skolelever samt deras lärare till en Konstutflykt hösten 2021. Kiasmas konstverkstad ordnades i höst i skolorna.

Den andra delen av Andraklassarnas konstutflykt var konserten Sufflörens aria med Helsingfors stadsorkester, som avnjöts på distans i de egna klassrummen.

”Andraklassarnas konstutflykt är en fin tillställning som ordnas varje år för elever och deras lärare för att ge en likvärdig möjlighet att få njuta av att uppleva och skapa kultur. Detta år arrangerades verkstäderna och konserten med tanke på hälsosäkerheten i skolorna”, säger direktör för den grundläggande utbildningen Outi Salo.”

Konstutflykten är en mångkonstnärlig upplevelse – hösten 2021 utforskades ordkonst och musik. Konstutflyktens syfte är att öppna nya dörrar till konst och kultur samt erbjuda en jämlik möjlighet till en konstupplevelse för alla andraklassare i Helsingfors och deras lärare.

Andraklassarna konstutflykt 2021, är ett kollektivt konstverk av andraklassarna i Helsingfors och poeten Aura Nurmi. I dikten har Aura Nurmi använt enbart ord som eleverna har producerat i Kiasmas konstverkstäder.

Du kan se dikten från videon. Svensk text får du i inställningarna.