Siirry suoraan sisältöön

Med respons mot en trivsammare stad – Ladda ner City Feedback App

City Feedback App är en informationskanal för alla som rör sig i staden. Genom applikationen kan du ge respons till staden och dela dina erfarenheter med andra som rör sig i staden.

I City Feedback App kan du själv ge respons och bläddra i den respons som redan har getts till staden och på staden. Alla som laddar ner applikationen har tillgång till meddelanden som redan har lämnats. Om du registrerar dig, kan du också skicka respons och utvecklingsförslag. 

Applikationen baserar sig på tanken om att människor som rör sig i staden först upptäcker när något bör fixas eller inte fungerar. Du kan lämna respons på till exempel fulla sopkärl, nedfallna skyltar, trasiga bänkar och en bristfällig trafikstyrning. 

Meddelandena om olika ämnen styrs till Helsingfors stads responssystem. Användarna ser när responsen har tagits till behandling och när den är avklarad. Resten av responsen förblir som gemensam information för användarna. Därför är det möjligt att lämna rekommendationer och andra observationer i applikationen.

City Feedback App är en säker applikation som följer den allmänna dataskyddsförordningen och MyData-principerna. Användaren informeras öppet och transparent om vilka uppgifter som samlas och delas och för vilket ändamål. Hen får när som helst också återkalla de tillstånd hen har gett. 

Testningen för City Feedback App började i april 2022. Applikationen har utvecklats av Infotripla som en del av projektet
SmashHit
. I projektet främjas dataekonomin genom att skapa nya och bättre tjänster, dela data på ett säkert sätt och göra tillståndspraxisen för datadelning smidigare. För Helsingfors del fokuserar projektet på försök för smart trafik, där lösningar utvecklas i enlighet med MyData-principerna. Utvecklingsarbetet görs utifrån användarrespons också i fortsättningen.

Applikationen är för tillfället tillgänglig för Android-mobiltelefoner och kan laddas ner i Google Play Butik.

Om du har frågor relaterade till användningen av applikationen, kontakta: asiakaspalvelu@aebi-schmidt.com